Oricine are voie să iasă puţin din rutina cotidiană pentru a se bucura din plin de sărbătoarea magică a Crăciunului. Aşadar,iată câteva sfaturi pentru a-ţi satisface poftele culinare,fără a-ţi pune în pericol silueta.

Mănâncă ceea ce îţi doreşti

Dacă ai poftă de ciocolată,prăjituri sau de orice alt aliment care îţi încântă papilele gustative,nu încerca să îţi păcăleşti organismul consumând un fruct,deoarece nu vei reuşi să îţi satisfaci poftele. Dacă ai poftă de ciocolată,mănâncă. Dacă vrei să guşti dintr-o prăjitură cu fructe şi frişcă,nu mai sta pe gânduri. Secretul este să mănânci încet şi să te limitezi doar la o prăjitură sau la câteva bucăţele de ciocolată. Nu trebuie să te simţi vinovată pentru că ai mâncat ceva bun,din contră,savurează din plin şi vei vedea că apoi nu vei mai simţi nevoia de a consuma alimente bogate în calorii.

Ai grijă pentru ce fel de dulciuri optezi

Dacă tânjeşti după o prăjiturică cu ciocolată,optează pentru una care conţine pudră de cacao în loc de ciocolată topită.  Pudra de cacao conţine mai puţine calorii decât prăjiturile cu ciocolată topită. Optează pentru prăjiturile de dimensiuni mici în locul celor cu foarte multe creme,deoarecele cele din urmă conţin mult mai multe calorii.

Mănăncă regulat pentru a evita excesele

În cazul în care seara mergi la o petrecere,nu te abtine de la mâncare în timpul zilei. Mănâncă puţin şi des,altfel seara vei simţi nevoia să guşti din tot ce îţi este pus la dispoziţie. De asemenea,înainte de a bea alcool,bea un pahar de apă,deoarece apa îţi dă senzaţia de saţietate,în timp ce alcoolul sitmulează pofta de mâncare.

Pregăteşte prăjituri light

În cazul în care îţi place să prepari prăjituri,numai bine pentru că astfel ai controlul asupra ingredientelor pe care le foloseşti. Încearcă să înlocuieşte ingredientele bogate în calorii cu unele ceva mai light. De asemenea,este indicat să prepari prăjituri cât mai simple,altfel numărul caloriilor va creşte considerabil.