Pentru a creea iluzia unor ochi mai mari pensează-ţi sprâncenele în aşa fel încât să formezi o curbă frumoasă. Evită să le faci mult prea subţiri,altfel nu vei obţine efectul dorit.

Atunci când aplici rimel,pune accentul pe colţul exterior al ochilor şi curbează-le cu pensula. Aplică rimelul dinspre partea interioară spre partea de sus a genelor. De asemenea,poţi folosi un ondulator de gene pentru a le curba,după care aplică rimelul. Cu siguranţă,ochii tăi vor fi mai expresivi.

Foloseşte două nuanţe de fard din aceeaşi familie,astfel pleoapele tale vor părea mai mari. De asemenea,poţi crea umbre mai închise la culoare la jumătatea pleoapei,deschizând nuanţa pe măsură ce te apropii de sprânceană. Pentru a da strălucire şi luminozitate ochilor,adaugă un strop de culoare deschisă,în special alb,în colţul interior al ochiului.

Folosirea unui creion de ochi,în special albastru,te va ajuta să obţii efectul dorit. Trasează o linie fină exact unde se termină genele,pornind de la apropierea nasului până la celălalt colţ şi continuă pe pleoapa de jos.

În cazul în care porţi ochelari de vedere,foloseşte un creion de ochi în nuanţe deschise,pentru a atrage atenţia asupra formei ochilor tăi.