Depresiile matrimoniale pot apărea dintr-un număr mare de motive,cel mai comun fiind lipsa de organizare dintre parteneri. Atât femeile cât şi bărbaţii pot suferi de despresie,dar aceasta apare mai frecvent la femei. Motivul este gradul mare de implicare în experienţa căsniciei al femeilor şi dorinţa lor de a avea o căsnicie perfectă. Încă de la începutul relaţiilor,femeile îşi construiesc o fantezie asupra evoluţiei vieţilor lor cu partenerii,iar apoi planifică în detaliu fiecare aspect,setând nişte standarde imposibile.

Cu toate că unele cupluri au investit mulţi ani în relaţie înainte să facă marele pas,acest lucru nu îi scuteşte de la planurile şi discuţiile asupra cărora trebuie să cadă de acord. Prima idee la care trebui neapărat să renunţi este că mariajul tău va fi un basm,plin de romantism şi lipsit de probleme. Veţi întâmpina multe obstacole şi provocări pe care va trebui să le depăşiţi.

Căsnicia voastră va întâmpina problemele ocazionale,dar acest lucru nu trebuie să ducă la depresie şi conflicte nerezolvate. Cheia unei căsnicii sănătoase şi realistice este comunicarea directă,înainte şi după nuntă. Nu face din nuntă şi luna de miere cele mai importante priorităţi ale tale. Încearcă să te pregăteşti mai mult pentru viaţa voastră împreună. Discută cu partenerul despre planurile voastre după ce vă întoarceţi din luna de miere şi despre ce aşteptări aveţi fiecare.

Cu cât accepţi mai repede faptul că viaţa de femeie măritată nu este ca în poveşti,cu atât ai mai multe şanse să eviţi depresia de după căsătorie. Cu toate că sunteţi parteneri de viaţă,sunteţi două persoane individuale care gândesc şi acţionează diferit în anumite circumstanţe,dar asta nu înseamnă că nu sunteţi compatibili.

Devenind familiari cu eventualele conflicte care pot interveni în relaţia voastră şi încercând să anticipaţi soluţiile potrivite,vă pregătiţi un viitor fericit şi sănătos impreună.