Contabilizează fiecare bănuţ

Primul pas:lista de cumpărături. Atunci când ajungi la cumpărături,parcă nu-ţi mai vine să te mai gândeşti la cheltuielile lunare sau la rata de la bancă. Fiecare cadou îţi sare în ochi şi ai vrea să-i bucuri pe cei dragi cu surprize inedite. Însă ai grijă să nu depăşeşti un buget dinainte stabilit. Ia în calcul lista de cadouri atunci când mergi la cumpărături şi nu te avânta să faci cheltuieli inutile. Încearcă să aproximezi un preţ pentru fiecare cadou în parte şi să calculezi totalul. Mai pune ceva bani deoparte pentru situaţii neprevăzute. În cazul în care depăşeşti cu mult bugetul,ai grijă să mai reduci din cheltuieli şi să stabileşti care sunt priorităţile.

Cadouri ieftine pe internet

Principiul este simplu. Ai lucruri acasă pe care nu le foloseşti şi ai vrea să scapi de ele? Ce-ai zice să le vinzi sau să le dai la schimb pezntru unele noi,care să servească pe post de cadouri? Sunt foarte multe pagini de internet pe care te poţi înscrie şi posta astfel de anunţuri. De asemenea,online poţi găsi foarte multe oferte tentante de cadouri la „prima mână”. Încearcă să le comanzi din timp şi să te asiguri că firma la care plăteşti produsul este serioasă şi livrează produsul la destinaţie. Este bine să nu plăteşti cadourile cumpărate înainte de a te sigura că sunt întregi şi nu au suferit „modificări” nedorite în timpul transportului.

Originalitate cu bani puţini

Este dificil să iei pentru toată lumea cadouri originale şi să ghiceşti gusturile fiecăruia. Tocmai de aceea poţi găsi în magazinele de specialitate oferte interesante şi idei inovative. Poţi încerca să cumperi tricouri pe care să desenezi sau să scrii cu o cariocă sau un pix câte un mesaj interesant şi sugestiv pentru fiecare în parte. Astfel scuteşti o mare parte de bani şi le şi aduci zâmbetul pe buze celor dragi.