Nu întârzia!

Să vii mai devreme şi să stai până târziu atunci când este nevoie de tine este o atitudine care îţi aduce o bilă albă. Dacă nu poţi să faci asta,fii măcar punctuală! În felul acesta,nu vei da ocazia colegilor să se plângă că tu întârzii în timp ce ei respectă programul.

Împrieteneşte-te cu colegii!

Dacă vrei să ieşi în evidenţă la serviciu,începe prin a te împrieteni cu colegii şi a te face plăcută tuturor. Stai de vorbă cu toată lumea,nu numai cu cei cu care lucrezi direct,ieşi cu colegii la masă sau la o cafea. Numai aşa te vei face cunoscută,iar numele tău va ajunge şi la urechile cui trebuie.

Fii o colegă „de comitet”!

Dacă un coleg are greutăţi şi tu poţi să-i fii de folos,fă-o! Îţi vei câştiga un prieten şi,cine ştie,când vei avea nevoie la rândul tău de ajutor,poate îţi va întoarce favorul. De asemenea,când şeful vrea un voluntar pentru o sarcină de serviciu,persoana care se oferă este întotdeauna bine-văzută. Şi,mai ales,nu este uitată!

Ţine-ţi problemele acasă!

La serviciu,pe cât posibil,nervii trebuie ţinuţi în frâu. Mai ales cei care au cauze personale. Încearcă pe cât posibil să nu-i descarci la serviciu,mai ales asupra unui coleg. Chiar dacă nu-ţi poţi separa viaţa personală de cea profesională,este bine să nu faci prea multe confidenţe celor cu care lucrezi. Nu vrei ca ceilalţi să te ocolească din cauză că nu vor să-ţi mai audă problemele de familie.