Cum alegi nuanţa potrivită?

În primul rând, trebuie să ţii cont de nuanţa părului tău pentru a se crea un contrast plăcut între cele două. Înainte de a-ţi vopsi sau colora sprâncenele cu ajutorul paletei de machiaj, este recomandat să testezi înainte câteva nuanţe pentru a te asigura dinainte că vei face cea mai bună alegere. Încearcă, fă-ţi câteva poze, apoi compară rezultatele între ele.

Păr blond

Femeile tind să se simtă mai frumoase şi să aibă mai multă încredere în ele când au sprâncenele bine definite. Cele blonde natural au în general sprâncene de culoare deschisă şi, pentru a-şi contura trăsăturile, este necesar să le coloreze cu unul sau două tonuri mai închise. În acest fel vor deveni definite şi vor părea mult mai voluminoase. Chiar şi cele vopsite platinat nu ar trebui să îşi deschidă exagerat de mult sprâncenele, deoarece vor avea un look nenatural şi trăsăturile vor părea mult prea şterse, spun specialiştii.

Păr şaten

Dacă eşti şatenă natural şi ai sprâncenele puţin mai închise decât nuanţa părului, nu mai este nevoie să le faci nimic, doar să le dai o formă. În mod natural, sprâncenele ar trebui să fie mai închise decât părul. Pentru a îndulci machiajul, poţi folosi o nuanţă puţin mai deschisă înspre arcadă. În cazul în care ai o structură osoasă bine definită sau ai nevoie de un liftin, pensează sprâncenele uşor arcuite.

Păr roşcat

Femeile cu părul roşcat natural nu au şi sprâncenele de culoare roşiatică. Oricum, nici nu ar crea un aspect vizual plăcut să fie aşa, cea mai bună culoare fiind şatenul natural, cu câteva reflexe roşiatice. Culoarea se obţine combinând două nuanţe sau, pentru un efect mai accentuat, se va alege o culoare mai închisă, apropiată de negru.

Păr brunet

Cu siguranţă, cea mai potrivită alegere în ceea ce priveşte nuanţa sprâncenelor în cazul femeilor cu părul negru o reprezintă, desigur, tot negrul. Poţi jongla în schimb cu intensitatea nuanţei, în funcţie de efectul pe care îţi doreşti să îl obţii: mai discret sau mai vizibil.