Cum să îţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii ţinând cont de patru aspecte esenţiale

1 calitatea vietii 522539509 jpg jpeg

Foarte mulţi dintre noi începem să fim tot mai preocupaţi de cum ne-am putea îmbunătăţi calitatea vieţii. Dorim să avem relaţii armonioase şi stabile, să fim sănătoşi, prosperi şi să ne bucurăm de fiecare clipă în parte. Toate aceste lucruri nu sunt imposibile.

Este doar o chestiune ce ţine de timp şi de câteva obiceiuri pe care să le aplicăm cu perseverenţă. Iată patru aspecte esenţiale cărora merită să le acorzi atenţie atunci când îţi doreşti să îmbunătăţeşti calitatea vieţii tale.

1. Grija pentru sănătatea ta

Sănătatea este cea care stă la baza calităţii vieţii. Ştim vorba aceea: „Dacă suntem sănătoşi, le putem face pe toate”. De multe ori, conştientizăm cât de mult contează acest lucru chiar în momentele în care, din punct de vedere fizic, nu ne simţim foarte bine. Ideal este să nu aşteptăm aceste perioade, ci să facem din timp alegeri care ne ajută să ne menţinem tonusul fizic şi mintal la cote înalte. Iată câteva direcţii şi decizii pe care le poţi integra în stilul tău de viaţă:

  • Alege să pui sănătatea pe primul loc şi să faci din ea o prioritate. Este recomandat să îţi faci analizele medicale şi screening-uri în mod regulat, în funcţie de cerinţele vârstei tale,  şi să acţionezi imediat cum întâmpini o problemă;
  • De asemenea, pentru a avea un confort psihic vis-a-vis de viitorul tău poţi încheia o asigurare de sanatate prin care ai parte de protecţie financiară în cazul apariţiei unei  afecţiuni grave sub forma unor fonduri care să te ajute în cazul unei spitalizări sau a unei intervenţii chirurgicale;
  • Îmbunătăţeşte-ţi stilul de alimentaţie – alegerile alimentare zilnice dictează modul în care ne simţim din punct de vedere fizic şi mintal atât în momentul prezent, cât şi în viitor. O dietă variată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, nuci şi seminţe ne aduce un curcubeu în farfurie, fiind şi o sursă vitamine, antioxidanţi necesari pentru buna funcţionare a organismului;
  • Hidratează-te adecvat pe tot parcursul zilei, fără să aştepţi apariţia senzaţiei de sete;
  • Asigură-te că dormi suficient; păstrează un echilibru optim între somn, muncă şi relaxare;
  • Include sportul pe lista hobby-urilor tale şi fă-ţi timp pentru exerciţiile fizice măcar de 2-3 ori pe săptămână.

2. Alegerea unui stil de viaţă echilibrat

Pe lângă obiceiurile ce ţin strict de sănătatea corpului fizic este bine să ne preocupăm şi de activităţile benefice pentru suflet. Mai exact, de acele obiceiuri care ne ajută să diminuăm stresul şi să avem o stare emoţională bună. Pentru asta, este important să îţi faci timp pentru relaxare.

Găseşte permanent modalităţi prin care să îţi reîncarci bateriile şi să petreci timp cu tine. Fă o plimbare cu bicicleta, petrece un weekend în natură, ţine un jurnal, ascultă muzică, fă-ţi o listă cu filmele pe care vrei să le vezi curând sau cărţile pe care vrei să le citeşti, programează-ţi o şedinţă de masaj, începe un hobby nou. Trăind într-o lume destul de schimbătoare, este imposibil să nu avem şi momente de anxietate, nelinişte, teamă. Important este să ştim să le gestionăm corect şi să ne construim câteva modalităţi prin care să ne îmbunătăţim permanent starea emoţională.

3. Timpul petrecut cu cei dragi

Pe lângă alimentaţia corectă şi echilibrul, la baza unei vieţi de calitate stau şi bunăstarea emoţională şi cea relaţională. Este important să menţinem şi să construim relaţii solide, bazate pe încredere, respect, armonie. Conexiunile stabile cu familia, apartenenţa la un grup de oameni cu care împărtăşim aceleaşi valori, hobby-uri şi convingeri ne oferă încredere, siguranţă, echilibru. De aceea, este bine să îţi faci timp pentru cei dragi şi chiar să stabiliţi împreună anumite întâlniri, reguli, activităţi comune şi obiceiuri care să vă menţină uniţi.

4. Dezvoltarea permanentă

Pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii, este bine să ne antrenăm nu doar corpul fizic, ci şi mintea. Stimularea intelectuală te ajută să previi apariţia unor boli neurodegenerative grave care se instalează odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, recomandat este să îţi hrăneşti mintea cu informaţii valoroase şi să o provoci pemanent învăţând lucruri noi. Poţi alege să studiezi un instrument muzical sau o limbă străină, să practici un curs de calificare, să urmezi cursurile pentru obţinerea carnetului de conducere, să începi un hobby nou, să te muţi într-un oraş în care ţi-ai dorit să locuieşti de mult timp, să începi un blog personal.

Practicate cu perseverenţă, toate aceste principii de bază îţi pot aduce rezultate importante destul de rapid.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg
Planta longevitatii te face sa arati mai tanar  Sursa foto Pixabay Ingoldfranziska jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie  Sursa foto shutterstock 1953822481 jpg
braun lanseaza primul sistem ipl din lume care inva a pe masura ce l folose ti i se adapteaza la pielea dumneavoastra10 jpg