Foloseşte dulapurile de baie cu mai multe compartimente

Nimănui nu-i place să aibă o baie care arată mereu ca şi cum acolo s-ar duce o bătălie: prosoape împrăştiate, farduri aruncate peste tot, pensule de machiaj şi creme pe care abia le găseşti când ai nevoie. 

În plus, un spaţiu bine compartimentat nu doar că te ajută să păstrezi ordinea, ci este şi o metodă bună de a eficientiza spaţiul, cel mai adesea insuficient într-o baie. Pentru că sunt disponibile  în diverse forme dimensiuni, un dulap de baie bine compartimentat este soluţia potrivită atunci când vrei să profiţi de fiecare colţ al încăperii şi să ţii în siguranţă produsele de îngrijire a tenului. 

Cănile şi paharele pot fi folosite pentru pensule

Fie că optezi pentru paharele clasice, de bucătărie, fie că alegi borcane colorate sau căni simple, ele sunt veritabile suporturi pentru pensule. Îţi oferă vizibilitate şi nu trebuie să umbli după ele prin toate colţurile trusei de make-up. Singurul aspect la care trebuie să fii atentă este că pensulele trebuie ţinute într-un spaţiu închis, într-un sertar, nu pe birou, pentru că se pot umple de praf, iar asta nu va fi pe placul tenului tău.

Suport din bambus pentru sushi

Dacă ideea cu paharele pentru pensule nu îţi surâde atât de mult, poţi folosi şi covoraşele pentru sushi (cele de rulare). Fixează un elastic în care urmează să prinzi pensulele sau creioanele, apoi pliază acest Sushi Mat Roll-Up astfel încât produsele să stea în interior. Poţi prinde covoraşul cu o bandă care se deschide uşor sau cu un nasture şi o agăţătoare. Acest suport nu numai că este util, dar ocupă şi puţin spaţiu.

Renunţă la produsele pe care nu le mai foloseşti

La fel ca în cazul hainelor, produsele de make-up trebuie din când în când „reevaluate”. Ştim că noi, femeile, cumpărăm tot felul de farduri, creioane pentru ochi, pensete şi pensule. De la o lună la alta se tot strâng, până când nu mai avem loc de ele în trusa de machiaj. Aşa că înainte de a organiza toate produsele pe care le ai, este bine să vezi pe care le mai foloseşti şi pe care nu. Verifică termenul de valabilitate pentru fiecare obiect în parte şi renunţă la cele expirate.

Menţine curăţenia

Bureţii pentru aplicarea fondului de ten trebuie curăţaţi după fiecare utilizare, iar după ce se usucă este bine să îi păstrezi într-o folie protectoare care să nu le permită să intre în contact cu praf, impurităţi sau bacterii.  

Aşază produsele pe categorii

Nu în ultimul rând, grupează totul pe categorii şi culori: creme, farduri, oje şi lista poate continua. Este bine ca pentru fiecare tip de articol să găseşti un recipient potrivit. Foloseşte cutii, sertare, portfarduri speciale, apoi aşază-le la fel ca într-un magazin de make-up. Următorul pas important este să reuşeşti să menţii această ordine cât mai mult timp.

Sursa foto: Shutterstock