Tot ce trebuie să faci este să presari peste bucatele pe care le consumi puţin chimion,fiindcă acest condiment ajută în mod natural la arderea depozitelor de grăsimi. Astfel,nu doar că nu te vei îngrăşa de sărbători,dar poţi chiar şi slăbi fără să depui efort.

Un studiu realizat la Universitatea de Medicină Sadoughi din Iran arată că utilizarea chimionului are un impact pozitiv asupra siluetei. Participantele care au luat parte la cercetare au fost împărţite în două grupuri-doar femeile din primul grup au consumat câte 3 grame de chimion amestecat cu iaurt,de două ori pe zi. Toate participantele au urmat sfaturile nutriţionale oferite de specialişti.

După 90 de zile,femeile care au consumat chimion au slăbit în jur de 2 kilograme. Testele efectuate arată că participantele din primul grup au pierdut şi din masa de grăsime,li s-au redus circumferinţa taliei,cât şi nivelurile grăsimilor «rele» din sânge.

De ce este chimionul atât de benefic pentru siluetă?Acest condiment conţine fitosteroli care previn absorbţia colesterolului şi contribuie la dizolvarea depozitelor de grăsimi.