Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să rămâi concentrată la muncă:

Dedică-te în ceea ce faci şi fii mai bună

Pentru a fi din nou motivată la locul de muncă trebuie să arăţi un mare devotament. Adună-te, îndeplineşte-ţi sarcinile în aşa fel încât, la sfârşitul zilei, să fii mândră de munca ta. Pune accentul pe lucrurile cele mai importante, apoi continuă cu cele care mai pot aştepta.

Îndeplineşte-ţi obiectivele

Obiectivele sunt cea mai bună sursă de motivaţie, ajutându-te să-ţi îndeplineşti cu brio sarcinile. Cu cât obiectivele sunt mai clare, cu atât te vei cunoaşte mai bine şi vei şti cum să le abordezi pentru realizarea lor.

Fă pauze

Lucrul în mod continuu te oboseşte şi plictiseşte la un moment dat, împiedicându-te să dai randament. Pentru a combate oboseala care a pus stăpânire pe tine, ar trebui să asculţi nişte muzică (dacă îţi este permis), să iei o mică pauză sau să discuţi cu o colegă.

Ţine cont de feedback

Feedback-urile pot fi înspăimântătoare deoarece pot da rezultate pozitive şi negative. Dar unul dintre cele mai bune lucruri ale feedback-ului este că te va ajuta să-ţi dai seama unde greşeşti, permiţându-ţi să-ţi îndeplineşti sarcinile mai bine data viitoare. Punctele slabe vor deveni puncte tari şi mai puţin relevante.

Nu te mai gândi la lucrurile care nu ţin de tine

Există foarte multe lucruri pe care noi oamenii nu le putem controla, iar concentrându-ne asupra lor este o pierdere de timp. Acest obicei poate afecta motivaţia şi, pentru a depăşi acest lucru, trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor cu adevărat importante şi pe care le poţi realiza.

Gândeşte pozitiv

Gândirea omului este atât pozitivă, cât şi negativă, dar abilitatea de a rămâne pozitivă în orice situaţie depinde numai de tine. Încearcă o perioadă să fii pozitivă şi vezi ce se întâmplă.

Vizionează filmuleţe motivaţionale

Când simţi că nu mai este nimic care să te motiveze şi nu mai ştii ce să faci, vizionează câteva filmuleţe motivaţionale în timpul pauzei. Acest lucru te va ajuta cu siguranţă şi în mod clar vei elimina negativitatea care te ţine pe loc.


Credit foto: www.workischanging.ca