Realizarea unei manichiuri acasă pare o provocare, dar cu sfaturile potrivite poţi obţine look-ul dorit din confortul locuinţei tale.

  • Importanţa produselor de calitate

Produsele de calitate se recunosc după procedura de aplicare uşoară, rapidă, precum şi după aspectul intact care rezistă săptămâni la rând. Prin urmare, verifică gama de produse pentru manichiură şi descoperă secretele unghiilor perfecte atunci când serviciile profesioniste de îngrijire la salon nu sunt accesibile. Care sunt produsele de bază pentru crearea manichiurii cu gel? Ai două variante. Fie le comanzi separat (lampa UV, ulei pentru cuticule, buffer, gel primer, top coat, tipsuri, pensule de diverse dimensiuni, gel UV, beţişoare pentru cuticule, cleşti pentru unghii), fie alegi un kit de manichiură care include tot ce ai nevoie.

  • Curăţarea şi alegerea formei pentru unghii

Este important să alegi forma care îţi defineşte stilul (rotundă, pătrăţoasă, ascuţită, ovală, migdală). Utilizează buffer-ul pentru pilirea colţurilor şi pentru eliminarea impurităţilor de pe suprafaţa unghiei.

  • Îndepărtarea cuticulelor

Aplică uleiul pentru cuticule şi elimină-le de pe unghii prin împingere. Reziduurile de ulei trebuie îndepărtate cu acetonă, pentru aderenţa gelurilor pe care le vei folosi în următoarele etape.

  • Aplicarea bazei

Baza transparentă este esenţială pentru protejarea unghiei şi pentru fixarea gelului UV.

  • Folosirea gelului UV şi a lămpii

După fiecare aplicare în două straturi delicate, aşază mâna sub lampă pentru 2-3 minute. Apoi, aplică gelul top coat şi lasă-l să se usuce sub lampa UV.

Sfaturi pentru o manichiură cu rezultate profesioniste

După ce ai obţinut produsele speciale, urmează câteva sfaturi de la experţii în domeniu înainte de a urma paşii de mai sus:

  • Pile cu multiple feţe abrazive

Pilirea unghiilor previne exfolierea şi ruperea lor. Pileşte unghia într-o direcţie unică: de la margini spre centru.

  • Înmoaie cuticulele

Nu le tăia, pentru aşa accelerezi ritmul de creştere a lor. În schimb, aplică ulei special şi împinge-le delicat.

  • Baza întăreşte unghia

Nu aplica gelurile înainte de folosirea bazei. Această etapă preîntâmpină subţierea, îngălbenirea şi ruperea unghiilor.

 Dacă programul de viaţă nu îţi permite să ajungi lunar la salon, asta nu ar trebui să te demotiveze să ai grijă de unghiile tale ca şi până acum. Datorită produselor corespunzătoare cu ingrediente benefice pentru sănătatea unghiilor şi respectând câteva reguli de bază, precum cele menţionate anterior, îţi poţi crea manichiura de vis chiar în livingul tău.