Fie că îţi doreşti să obţii rezultate bune la locul de muncă sau plănuieşti să achiziţionezi o maşină sau o casă, focusarea atenţiei pe scopul dorit contează enorm. Atunci când te concentrezi pe ceea ce îţi doreşti, reuşeşti să nu te mai abaţi de la drumul tău, iar, în final, să reuşeşti. Ce se întâmplă dacă nu poţi să te concentrezi asupra unui lucru? Îţi exersezi atenţia. Iată cum!

Setează-ţi scopul în mod clar!

Scopul se referă la obiectivul pe care ţi l-ai propus şi asupra căruia îţi doreşti să te concentrezi. Este indicat ca de la început să ştii cu exactitate ceea ce îţi doreşti (de pildă, o maşină roşie sau o casă mai încăpătoare). Pentru a nu fi distras de factorii din jur, specialiştii recomandă ca în fiecare seară, înainte de culcare, timp de 5 minute, să îţi concentrezi atenţia asupra scopului tău. Poţi sta culcat, cu ochii închişi, în timp ce te concentrezi şi vizualizezi cu exactitate lucrul pe care ţi-l doreşti. 

Citeşte şi: De ce ne plictisim? Care sunt cauzele şi semnele plictiselii, cum o putem preveni

Trăieşte în prezent!

O capacitate uimitoare pe care oamenii o au este să fie conştienţi de prezent. Desigur, de cele mai multe ori, este greu să nu te gândeşti la trecut sau la viitor, însă cea mai sănătoasă gândire este cea din prezent. Psihologii îţi recomandă să fii conştient de lucrurile pe care le trăieşti acum, ca să ştii ce este indicat să schimbi la tine sau la traiectoria pe care o urmezi către atingerea scopului tău. De pildă, dacă te apasă o emoţie negativă, caută sursa ei, găseşte-i rezolvarea şi planifică-ţi următorii paşi.