Cum să te fereşti de radiaţiile emise de telefonul mobil

1 64170 original jpg jpeg

Cu toate că ne este extrem de util, folosirea în exces a telefonului mobil poate avea efecte nocive grave asupra corpului. Iată la ce te expui când vorbeşti la telefon şi cum poţi reduce din impactul pe care îl pot avea radiaţiile asupra ta.

Cum te afectează radiaţiile emise de telefonul mobil

Cu cât te expui mai mult la radiaţiile emise de telefonul mobil,cu atât ai un risc mai mare să suferi de:-oboseală cronică-depresie-probleme neuronale-stres cronic-insomnie-palpitaţii ale inimii-dureri de cap sau migreneÎn plus,expunerea pe termen lung la radiaţiile emise de telefonul mobil creşte riscul apariţiei cancerului,duce la distrugerea ADN-ului şi slăbeşte sistemul imunitar. Potrivit Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului,radiaţiile telefonului mobil sunt considerate a fi un factor de risc pentru apariţia cancerului. Specialiştii susţin că telefonul mobil este mai periculos pentru sănătate chiar şi decât fumatul sau decât expunerea la azbest. 

Ce poţi face pentru a te feri de radiaţiile emise de telefonul mobil

Specialiştii au descoperit că rozmarinul şi uleiul esenţial de rozmarin sunt eficiente în combaterea efectelor nocive ale radiaţiilor emise de telefonul mobil. Această plantă conţine antioxidanţi puternici (carnosol şi acid carnozic) care au capacităţi remarcabile în protejarea corpului în faţa activităţilor mutagenice. De asemenea,acidul rozmarinic din compoziţia rozmarinului susţine sistemul imunitar în faţa radicalilor liberi produşi de corp din cauza expunerii la radiaţii şi încetineşte producţia toxinelor în corp.

Cum să foloseşti rozmarinul pentru efecte maxime

Îl poţi consuma sub formă de ceai,care se prepară din 2-3 lingurişe de rozmarin uscat la 2 căni cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-10 minute,după care se strecoară. Se bea câte o cană de ceai de rozmarin în fiecare zi.

Poţi folosi şi o combinaţie de ulei de rozmarin cu ulei de jojoba,de cocos sau de avocado. Amestecul obţinut se aplică pe talpă şi se masează bine pînă când intră în piele. De asemenea,poţi recurge şi la aromoterapie,o modalitate bună de a inhala uleiul de rozmarin.