Când te căsătoreşti, se spune că obţii o a doua pereche de părinţi şi anume, pe socrii tăi. Multe relaţii noră-socrii sunt tensionate, principalul motiv fiind caracterul puternic al ambelor părţi. Dacă şi tu te afli într-o astfel de situaţie, poate tocmai din partea ar trebui să vină schimbarea.

Implică-i în planurile voastre

Este foarte important ca socrii să se simtă iubiţi şi importanţi. Din când în când, petreceţi-vă weekendurile împreună sau mergeţi împreună în vacanţă. Când sunteţi relaxaţi, veţi comunica mai bine şi veţi putea aborda altfel inclusiv subiectele delicate. Şi prezenţa copiilor voştri va detensiona atmosfera. Iar dacă adoră rolul de bunici, oferă-le cât mai multe ocazii de a petrece timp cu nepoţii lor.

Cere-le sfatul atunci când ai nevoie

Atunci când aveţi decizii importante de luat, cere-le şi socrilor sfatul. Arată-le că părerea lor este importantă pentru tine şi, uşor-uşor, o să puneţi bazele respectului reciproc. Deşi de cele mai multe ori, ai privit, poate, ca fiind total nepotrivite intervenţiile lor, dar rugămintea venind din partea voastră de data asta, ei se vor strădui să facă totul pentru a vă ajuta.Trebuie doar ca tu şi soţul tău să aveţi tact şi să stabiliţi o limită în intervenţiile lor.

Cu diplomaţie, spune-le ce te deranjează

Problemele de comunicare duc adesea la relaţii tensionate între noră şi socrii. Indiferent despre ce este vorba, preferă să le vorbeşti deschis şi în niciun caz să nu îţi băgi soţul la înaintare. În primul rând, nimeni nu poate exprima ceea ce simţi mai bine decât o faci chiar tu. Şi, dacă e vorba despre o problemă pe care vrei să o clarifici, tu vei şti exact cum să o prezinţi, astfel încât să nu-i deranjeze.

Să nu ai niciodată aşteptări

Drumul către inima lor poate fi anevoios şi este posibil ca niciodată să nu aveţi o legătură strânsă. Cel mai bine este, ca încă de la început, să nu ai aşteptări legate de comportamentul lor faţă de tine. Tu trebuie doar să îţi păstrezi răbdarea şi să nu iei totul prea personal. Probabil că ar fi avut aceeaşi atitudine faţă de orice altă femeie care ar fi făcut parte din viaţa fiului lor. Niciodată să nu pui această situaţie pe umerii soţului tău pentru că, după cum bine ştii, părinţii nu ni-i alegem.

Nu-ţi critica soţul de faţă cu ei

Chiar dacă aveţi anumite probleme în căsnicie, este important să ţii acest aspect departe de socrii tăi. Chiar dacă el este cel care a greşit, cu siguranţă nu părinţilor lui trebuie să le spui. Poate la început îţi vor da dreptate, dar rămâne copilul lor şi vor simţi că reproşurile la adresa lui sunt reproşuri la adresa lor. Nu te baza niciodată pe sprijinul lor în astfel de situaţii, mai ales că tu şi soţul tău vă puteţi rezolva problemele, dar un părinte nu uită niciodată ceva ce este legat de copilul lui.

Tonul face muzica!

Chiar dacă eşti dezamăgită de comportamentul lor, încearcă să nu complici situaţia. Orice s-ar întâmpla, încearcă să-ţi păstrezi cumpătul şi să nu arunci cu vorbele la supărare. Vorbeşte calm, căci o discuţie care este deja tensionată nu trebuie să se amplifice şi, prin puterea exemplului, le poţi arăta că o discuţie se poate purta şi pe un ton liniştit.


Sursă foto: jumbleboo.com