Însă, înainte de a-ţi planifica vacanţa cu atenţie, este important să ai grijă de corpul tău şi să îl pregăteşti pentru zilele caniculare.

Protejează-ţi pielea

Deja razele soarelui au început să strălucească mai tare, iar pielea ta resimte această schimbare de temperatură. Protejarea pielii în timpul sezonului cald este esenţială, iar cea mai la îndemână metodă de a face acest lucru este să foloseşti produse cu protecţie solară. Dacă până acum nu ai folosit creme cu protecţie solară în fiecare zi, de acum înainte trebuie să le introduci în ritualul de îngrijire zilnic. Specialiştii recomandă să aplici loţiunea de protecţie solară pe toată suprafaţa corpului, cu cel puţin 15 minute înainte de a ieşi din casă. În plus, este necesar să foloseşti un balsam de buze cu factor SPF.

Pielea e mult mai sensibilă în timpul sezonului cald, drept urmare este bine să eviţi produsele care conţin chimicale, parfumuri sau alcool.

Un alt aspect care te preocupă mai mult în timpul verii este să ai picioare fine. Folosirea unor benzi epilare te ajută să îndepărtezi părul nedorit şi să ai pielea fină cel puţin două săptămâni. Avantajul acestei proceduri este că o poţi realiza acasă, evitând astfel să mergi la saloanele cosmetice. Însă, este recomandat să îţi faci un gomaj înainte de epilare, pentru a-ţi exfolia celulele moarte de la suprafaţa pielii. Drept urmare, te vei bucura de o epilare mai eficientă.

Protejează-ţi părul

Razele soarelui au efecte şi asupra părului tău. Cu cât temperaturile sunt mai ridicate, cu atât vei observa că părul tău devine mai uscat şi începe să se deterioreze. În perioada verii, este bine să foloseşti cât mai puţine produse cosmetice. Dacă vrei să ai firul de păr puternic şi strălucitor, evită să te vopseşti în timpul sezonul cald. Alege încă de pe acum o culoare cât mai apropiată de cea a părului tău şi lasă-l să se revigoreze pe durata verii. Look-ul natural este întotdeauna o alegere inspirată, aşa că vei fi în tendinţe dacă vei alege o coafură simplă. Renunţă pentru o perioadă la aparatele de coafat, precum plăcile de păr, uscătoare sau ondulatoare, deoarece căldura emisă de acestea împreună cu cea emisă de soare vor grăbi deteriorarea părului.

Totodată, nu sunt recomandate şamponările prea dese. Cu cât te speli mai des, cu atât uleiurile naturale de pe scalpul tău sunt îndepărtate şi părul arată neîngrijit. Nu uita să foloseşti un balsam sau o mască de păr pentru hidratarea acestuia.

Nu în ultimul rând, foloseşte pălării, şepci sau eşarfe, pentru a-ţi proteja părul. În acest mod, te vei asigura şi că nu se decolorează culoarea şi nu vei fi nevoită să te vopseşti prea des.

Protejează-ţi corpul

Întregul corp are nevoie de protecţie, astfel încât să te simţi bine şi să nu laşi căldura prea puternică să te dezechilibreze. Un stil de viaţă activ te ajută să te menţii sănătoasă şi să îţi întăreşti sistemul imunitar. De aceea, este bine să faci sport în fiecare zi cel puţin 30 de minute. De asemenea, alimentaţia joacă un rol important în crearea unei bariere împotriva razelor ultraviolete, care îţi pot afecta organismul. Adaugă în alimentaţia zilnică alimente bogate în proteine şi zinc. Şi nu uita să consumi cel puţin doi litri de lichide în fiecare zi.

Vara îşi intră treptat în drepturi, de aceea trebuie să te asiguri din timp că organismul tău este pregătit pentru noul sezon.

Sursă foto: WAYHOME studio/ Shutterstock