Excesul alimentar poate duce la o creştere nedorită a greutăţii corporale, la somnolenţă, dureri de cap, dureri de stomac, arsuri sau balonări. De asemenea, o cantitate excesivă de mâncare înseamnă şi faptul că organele vor fi nevoite să depună mai mult efort şi să secrete enzime suplimentare, pentru a descompune alimentele. Din fericire, poţi evita toate aceste simptome pregătindu-ţi corpul înainte. Iată ce trebuie să faci!

Ce să mănânci înainte? 

Mulţi oameni se pregătesc de Sărbătorile de iarnă, limitându-şi consumul de mâncare, cu câteva zile înainte, în ideea că dacă vor consuma înainte un număr limitat de calorii, nu vor avea probleme la mesele de Sărbători. Această strategie pare a fi greşită, deoarece cu cât îţi vei restrânge caloriile înainte de Sărbători, cu atât este mai probabil să mănânci în exces şi să depăşeşti necesarul caloric. Studiile arată că, atunci când oamenii şi-au restricţionat aportul alimentar, ulterior au consumat alimente pe care nu intenţionau să le mănânce. Aşadar, este indicat să mănânci normal atât înainte de Sărbători, cât şi în timpul lor, să ai un meniu echilibrat, din 3 mese pe zi şi 1/2 gustări. 

Planifică-ţi din timp mesele