Secretul unui machiaj cu umbre reuşit este combinarea impecabilă a culorilor,astfel încât acestea să se întrepătrundă armonios. De asemenea,este importantă asocierea unor farduri de bază,mai luminoase,cu unele puternice,întunecate.

Dificultate:Mediu

Timp necesar:10-15 minute

Ai nevoie de:primer pentru ochi (bază de machiaj pentru această parte a feţei);două farduri:unul mai deschis,de exemplu argintiu sau bej,şi unul mai închis,negru,albastru,violet închis;creion de ochi;rimel;aplicatoare pentru fard;dischete demachiante

Pas 1

Pentru ca fardul să se fixeze şi să reziste mult,foloseşte în primul rând primerul. Aplică puţin produs pe pleoape,lasă să se usuce şi apoi poţi trece la următorul pas.

Pas 2

Trasează o linie maro,neagră sau gri folosind un dermatograf sau un eyeliner,pe pleoapa superioară,dinspre jumătate spre partea exterioară a ochilor. Dacă te inspiră,poţi opta şi pentru violet,albastru sau verde închis.

Pas 3

Aplică fardul deschis pe pleoape,de la jumătate spre interiorul ochiului,apoi cu cel închis la culoare fă trecerea de la culoarea deschisă spre exterior,în funcţie de cât de intens vrei să fie machiajul. Ai grijă să uniformizezi bine culorile astfel încât trecerea de la un fard la altul să nu fie bruscă.

Pas 4

Aplică fardul mai închis sau dermatograful la baza genelor de sub ochi şi uneşte linia de jos cu cea care porneşte de la pleoapa superioară,cât să alungeşti ochiul şi să-i dai contur.

Pas 5

Dă-te cu rimel şi ai grijă să nu te murdăreşti. Poţi să îndepărtezi eventualele urme nedorite cu o dischetă îmbibată cu demachiant.