Cercetătorii spun că şi smartphone-urile sunt,de asemenea,de vină pentru apariţia durerilor de spate. Şi asta pentru că petrecem prea mult timp cu astfel de dispozitive în mână. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme de sănătate,ţi-am pregătit un program pe ore prin care poţi proteja coloana vertebrală.

 

07:00

 

Mulţi se confruntă cu dureri de spate încă de la prima oră a dimineţii pentru că discurilor vertebrale se umflă peste noapte,făcându-le mai vulnerabile. Înainte de a coborî din pat,răsuceşte-te,apoi leagănă uşor picioarele peste marginea patului.

 

07:15

 

Îmbunătăţeşte-ţi postura în timp ce te speli pe dinţi. Stai drept,trăgând umerii în jos şi ţine muşchii abdominali strânşi.

 

07:20

 

Când te îmbraci,ai mare grijă ca sutienul să fie unul potrivit ţie. Specialiştii spun că patru din cinci femei poartă o măsură greşită. Dacă greutatea sânilor este prea mare pentru sutienul pe care îl porţi,muşchii gâtului şi ai coloanei vertebrale toracice se contractă pentru a transporta încărcătura. Sutienele care te strâng pot restricţiona fluxul de sânge,punând presiune asupra nervilor din coloana vertebrală.

 

08:00

 

Transportarea unei genţi foarte grele pe un umăr sau într-o mână poate face rău coloanei vertebrale. Din acest motiv,este bine ca întreaga greutate să fie susţinută de o zonă mai mare a corpului. De exemplu,în locul unei genţi alege să transporţi un rucsac în spate.

 

08:10

 

Mersul pe jos timp de cel puţin 20 de minute în fiecare zi este vital pentru un spate puternic.

 

08:20

 

Citeşte o carte în mijlocul de transport pe care-l foloseşti,mai degrabă decât să butonezi telefonul sau tableta.

Menţine-ţi corpul într-o poziţie neutră,în orice moment. Asta înseamnă că trebuie ca urechile să fie la o distanţă egală faţă de umeri şi de bărbie. Totodată,roteşte-ţi capul şi gâtul după ce termini de citit.

 

09:00

 

Dacă serviciul tău presupune să stai 8 ore la birou,ai grijă ca ecranul computerului să fie poziţionat la lungime de un braţ de tine şi aliniat cu corpul tău,astfel încât partea de sus a ecranului să fie la nivelul ochilor.

 

20:00

 

Când te apuci de treburile casnice,transformă totul într-un antrenament. De exemplu,când dai cu aspiratorul fă mişcări înainte şi înapoi. Implică în acţiune muşchii abdominali,iar când te apleci îndoaie corpul de la genunchi nu de la talie.