Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoarea Psiho-Dietei, metodă integrativă de slăbit în care instrumentul de bază este creierul, propune un restart de toamnă în 5 paşi simpli pentru revenirea la la disciplină în dietă după perioada verii când totul a fost permis, iar regulile de nutritie au fost încălcate sau amânate.

Sugestia mea este să privim luna septembrie firesc, ca pe orice altă lună din an, nu ca pe o piedică în calea libertăţii. Cu cât îi oferim o amploare mai mare, cu atât punem o presiune mai mare pe procesul de restart al vieţii disciplinate din vacanţă. Este exact ca reîntoarcerea noastră la job sau ca cea a copiilor la şcoală. Cu toţii ne-am mai fi dorit să mai stăm în vacanţă şi în starea de relaxare însă, pe de altă parte, ştim că reîntoarcerea este naturală şi normală. Această perspectivă este una care te împuterniceşte şi face tranziţia mai uşoară‟ , consideră nutriţionistul.

Primii 5 paşi pe care trebuie să îi respecte persoanele care şi-au permis ca vara să fie un moment de relaxare, iar toamna un moment de revenire la nutriţie corectă sunt, după părerea terapeutului în nutriţie Anca Alungulesei: