Motivul pentru toate aceste probleme este doar unul - nuanţă greşită de fond de ten. Nu există o bază care să se potrivească tuturor. A şti cum să alegeţi fondul de ten potrivit este la fel de important ca a şti cum să îl alicaţi. Iată ghidul nostru privind alegerea unei nuanţe de fond de ten care este perfectă pentru dvs.

Cum să vă identificaţi tonul pielii

Tonurile pielii sunt împărţite în trei categorii principale - luminoase, medii şi profunde. În context global, caucazienii au, în mare parte, un ton luminos sau mediu al pielii, indiferent de regiunea din care provin, în timp ce profunzimea este pentru cei de descendenţă africană.

Cum să vă identificaţi subtonul pielii

Subtonul pielii se referă la culoarea care vine prin piele de sub suprafaţa sa. Subtonurile pielii sunt de trei tipuri - cald, neutru şi rece. Pentru a vă identifica subtonul, iată câteva teste pe care le puteţi încerca:

1. Testul încheieturii mâinii: Verificaţi culoarea venelor. Dacă sunt de culoare violet sau albastru, atunci aveţi un subton rece. Dacă sunt verzi sau de culoare măslinie, este cald. Dacă nu puteţi determina culoarea dominantă, este neutru.

2. Testul de soare: Dacă pielea dvs. devine roşie atunci când vă expuneţi la soare, aveţii un subton rece. În schimb, dacă vă bronzaţi uşor la soare, aveţi un subton cald.

Cum să alegeţi nuanţa de fond de ten

Odată ce cunoaşteţi tonul şi subtonul pielii, căutarea dvs. pentru nuanţa potrivită de fond de ten se restrânge considerabil. Cel mai probabil, veţi avea până acum o varietate de nuanţe de fond de ten din care să alegeţi. Într-un astfel de scenariu, cel mai bine este să testaţi nuanţele de pe pielea dvs. şi să găsiţi potrivirea perfectă.

Începeţi prin selectarea a trei nuanţe care par a fi potrivite. Apoi, tamponaţi puţin din fiecare nuanţă ca linii scurte pe linia maxilarului (păstraţi un spaţiu între fiecare). Nu luaţi în considerare doar faţa dvs. pentru a lua decizia finală, ci şi gâtul. Fondul de ten pe care îl alegeţi trebuie să se potrivească perfect atât cu faţa, cât şi cu gâtul.

Cum să determinaţi ce nuanţă de fond de ten arată cel mai bine

Dintre cele trei mostre, eliminaţi-le pe cele două care nu vi se potrivesc. Acum, răspândiţi nuanţa finală pe linia maxilarului şi treceţi o dischetă de bumbac înmuiată în produs de îndepărtare a machiajului prin mijloc. Dacă nu observaţi nicio diferenţă între fondul de ten şi pielea goală, atunci acesta este fondul de ten pentru dvs. Dar, dacă vedeţi o diferenţă între cele două, această nuanţă nu este pentru dvs. Repetaţi ciclul până găsiţi nuanţa pe care o căutaţi.

Pentru a vă ajuta să vă daţi seama ce nuanţă de fundaţie trebuie să alegeţi, puteţi folosi un ghid de inspirat de celebrităţi. Aflaţi cu al cui ten vă asemănaţi cel mai mult şi testaţi nuanţele de fond de ten menţionate alături pentru a găsi potrivirea perfectă. Reţineţi că acestea sunt nuanţe orientative şi s-ar putea să nu vi se potrivească exact. Cel mai bine testaţi nuanţele, pentru a vă găsi adevărata potrivire.

Cum să vă faceţi fondul de ten rezistent la sezon

Diferite anotimpuri înseamnă diferite baze de machiaj. În timpul verii, nuanţa pielii noastre tinde să fie uşor mai închisă, în timp ce în timpul iernilor, este mai palidă. Deci, în momentul în care vedeţi că nuanţa de fon de ten aleasă nu funcţionează aşa cum ar trebui, este timpul să o schimbaţi. Când vă pregătiţi trusa de machiaj pentru anotimpuri, vă ajută, de asemenea, să cunoaşteţi tipurile de fundaţii care vi se vor potrivi. De exemplu, dacă pielea dvs. se usucă mult în timpul iernilor, ar trebui să optaţi pentru fonduri de ten pe bază de ulei sau cremă şi nu pentru mousse sau fonduri de ten pe bază de apă.