Află cum poţi elimina şi preveni, în mod natural, mucegaiul, fără să foloseşti substanţe chimice.

Prepară-ţi singur soluţii de curăţare. Poţi pregăti în casă următorul amestec: 200 de mililitri de apă, 200 de mililitri de oţet şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune aceste ingrediente într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte suprafeţele unde observi că se dezvoltă mucegai. Lasă să acţioneze, timp de o oră, apoi şterge cu o lavetă curată. De asemenea, poţi prepara un amestec folosind uleiul de arbore de ceai. Pune 10-15 picături în 500 de mililitri de apă şi pulverizează peste zonele afectate de mucegai.

Aeriseşte locuinţa de mai multe ori pe zi. Ventilaţia naturală este cea mai sănătoasă. Aşadar, deschide larg ferestrele şi permite aerului proaspăt să intre în încăperi. Bucătăria trebuie aerisită cel mai des, atât înainte, cât şi după servirea mesei. De asemenea, o atenţie sporită trebuie acordată şi băii, având în vedere că umiditatea e şi mai prezentă în această încăpere, din cauza vaporilor de apă şi a temperaturilor ridicate care se formează.

Ţine mucegaiul la distanţă cu ajutorul plantelor de interior. Acestea ne dau o stare de bine, dar sunt şi eficiente pentru a menţine aerul din încăpere proaspăt şi curat. Plantele elimină cantităţi mari de oxigen şi, în acelaşi timp, absoarbe dioxidul de carbon. Printre plantele care absorb umiditatea în exces se numără: Spathiphyllum, Chamaedorea (palmierul pitic), Hedera (Iedera), Feriga şi Tillandsia.

Încearcă să nu usuci rufele în interior, pentru că evaporarea apei va creşte nivelul de umiditate. În acelaşi timp, ţine cont de fapul că hidroizolaţia corectă este o măsură excelentă de prevenirea a apariţiei mucegaiului.