Articole pe aceeaşi temă:

5 trucuri ca să începi ziua bine

Cum alungi deochiul

Învaţă să-ţi accepţi defectele

Petrece timp cu prietenii

Nu refuza nicio invitaţie în oraş,însoţeşte-ţi prietenele la cumpărături,organizează chiar tu ieşiri la film sau la cafenea,ca să nu mai fii nevoită să stai în casă,cuprinsă de depresie. Ştii tu,pofta vine mâncând. Chiar dacă nu ai chef de socializare,încet-încet,vei vedea că-ţi prinde bine şi vei uita de insomnii şi de starea generală proastă.

Apelează la terapia prin lumină

O poţi face la tine acasă,cu o veioză specială,care furnizează o lumină puternică,dar numai după ce ai cerut mai întâi sfatul unui medic. S-a constatat că terapia cu lumină,aplicată timp de 15-30 de minute pe zi,reduce semnificativ simptomele depresiei.

Vezi filme de comedie

După cum probabil ştii deja,umorul e un adevărat medicament. Face minuniinclusiv când te apucă depresia de toamnă,când nu te-ai mai da jos din pat,de la căldură. Uite o listă cu „filme de văzut toamna asta”,care te vor scoate din toropeală:American Virgin,Ice Age Dawn of the Dinosaurs,The Proposal,Bride Wars,The Hangover,New in town.

Gândeşte pozitiv

În loc să-ţi spui în fiecare zi „Nu mai suport frigul”,ai putea să înlocuieşti fraza asta cu:„Azi merg şi-mi cumpăr un paltonaş roşu,care să-mi ţină de cald şi care să mă binedispună pe vremea asta mohorâtă”.

Găseşte moduri de a te relaxa

Îndepărtează-te de „peisajul” zilnic şi ia o pauză. Imaginează-ţi că activezi butonul „stop” pentru o vreme şi că toată agitaţia din jurul tău dispare. E linişte,timpul stă în loc,iar tu leneveşti într-un hamac,la malul oceanului,ascultând valurile şi simţind briza...

Învaţă ceva nou

... cum ar fi să cânţi la pian,să înveţi japoneza,să joci sudoku,să pictezi un tablou sau orice altceva. În acest fel,îţi transpui sentimentele şi stările de depresieîn ceva anume şi scapi de ele. E un mod foarte sănătos de a depăşi problemele cu care te confrunţi la un moment dat.