Medicul esthetician Dana Miricioiu a explicat cum apar aceste benzi fibroase sub piele şi ce anume le favorizează extinderea, îndeosebi pe fese şi coapse.

„Celulita cunoaşte multe tipuri de tratament. Unul singur ne poate scăpa de celulită definitiv: laserul. Trebuie să avem răbdare. Trebuie să ştim că celulita este dată de prezenţa unor benzi fibroase sub piele, care tracţionează pielea şi produc acele deformări. Printre benzile fibroase, grăsimea vine şi herniează şi produce deformările în plus ale celulitei. Trebuie să intervenim în interiorul pielii cu ajutorul unui laser care secţionează benzile fibroase, dizolvă grăsimea care va fi extrasă, iar apoi pielea va fi regenerată de acţiunea acelul laser. 80-90% dintre femei dezvoltă celulită pe factor hormonal. Şi alimentaţia sau sportul pot facecta apariţia celulitei. Bărbaţii dezvăltă într-o proporţie foarte mică celulită”, a explicat medicul estetician Dana Miricioiu, la Antena 3.

Citeşte şi: Cel mai bun remediu pentru răul de maşină, 100% natural

Remedii simple pentru a scăpa de celulită

Iată ce poţi face la tine acasă pentru a îndepărta aspectul neplăcut de coajă de portocală, potrivit sfatulmedicului.ro. Important este să urmezi aceste procedee în mod constant, în fiecare zi:

Masajul cu miere

Aspectul celulitei poate fi redus la domiciliu cu ajutorul unui masaj cu miere. Ungeti pielea afectată cu miere în strat subţire şi folosiţi-va mâinile pentru masaj. Insistaţi până când mierea pătrunde în piele. Durata masajului ar trebui să fie între 5 şi 10 minute. Repetaţi acţiunea zi de zi, timp de o luna, pentru a obţine rezultate bune.

Exerciţii fizice şi dietă

Unul din cele mai bune moduri de a scapă de celulita este de a pierde în greutate. Combinaţia dintre o dietă sănătoasă şi activitatea fizică realizată în mod constant pentru arderea grăsimilor, reprezintă un remediu excelent la domiciliu, pentru tratarea celulitei.

Citeşte şi: Produsul pe care orice femeie îl are în geantă este soluţia pentru tăieturi şi vânătăi

Eliminarea toxinelor

Organismul stochează toxine în grăsimi pentru minimizarea efectelor negative ale acestora asupra organelor vitale. Pielea cu aspect de coajă de portocală este plină de toxine. Toxicitatea acumulată în corpul dumneavoastră de-a lungul anilor va fi reflectată asupra sănătăţii, inclusiv prin prezenţa celulitei. Pentru detoxifierea pielii coonsumati pastă de tomate. Roşiile sunt bogate în licopen care poate preveni descompunerea colagenului din piele.

Bea multă apă

Hidratarea este esenţială pentru menţinerea stării generale de sănătate şi pentru îmbunătăţirea digestiei, dar şi pentru că pielea dumneavoastră să aibă o textura sănătoasă şi să strălucească.