Vestea bună e că există şi câteva mici trucuri pe care le poţi folosi şi tu pentru a socializa data viitoare când eşti invitată la un asemenea eveniment. Iată ce ai putea face: 

Ia cu tine un obiect care poate deveni subiectul unei conversaţii 

O idee bună ar fi să iei cu tine un obiect care ar putea sta la baza unei conversaţii. Dacă eşti fumătoare, poţi încerca să strecori în geantă şi un dispozitiv IQOS. Sunt puţine şanse ca la cocktail party-ul respectiv să nu descoperi şi alţi fumători, iar IQOS-ul te-ar putea ajuta să te „lipeşti” mai uşor de un grup şi să cunoşti oameni noi. Chiar şi în cazul în care nu găseşti acel grup, dispozitivele IQOS sunt suficient de interesante încât să atragă curiozitatea celor din jur, şi, implicit, să le stârnească dorinţa de-a intra în vorbă cu tine. 

Nu îţi fie teamă să recunoşti că nu te simţi ca peştele în apă

Când ajungi la un eveniment unde descoperi că nu cunoşti pe nimeni, ai tendinţa, de obicei, să iei un pahar de vin şi să te retragi într-un colţ. O soluţie mai bună ar fi să joci cartea sincerităţii. Cu alte cuvinte, ai putea să ocheşti o altă persoană care pare la fel de singuratică, să mergi la persoana respectivă, să îi spui că nu te simţi tocmai confortabil când eşti înconjurată doar de necunoscuţi şi să începi o conversaţie. Oamenii sunt foarte deschişi atunci când le serveşti cartea sincerităţii, deci dacă reuşeşti să găseşti măcar un partener de conversaţie, pasul următor ar putea fi să abordaţi împreună şi alţi oameni. 

Întreabă persoana care te-a invitat dacă poţi aduce un prieten

 

O altă idee bună ar putea fi să întrebi persoana care te-a invitat la evenimentul respectiv dacă poţi aduce cu tine un prieten sau o prietenă. În acest fel, stresul de a ajunge într-un loc în care nu cunoşti pe nimeni s-ar diminua considerabil. În plus, când ai un prieten sau o prietenă alături îţi e mult mai uşor să nu te mai simţi stingher şi să mergeţi împreună să abordaţi alte persoane sau alte grupuri care vi se par interesante şi cu care v-aţi dori să faceţi cunoştinţă ori să socializaţi.

Învaţă să faci „small talk”

Uneori poate fi plictisitor să faci „small talk”, dar nu prea ai de ales, mai ales atunci când vorbim de persoane pe care nu le cunoşti şi cu care e posibil să nu ai prea multe în comun. Ca să spargi gheaţa, ai nevoie de câteva strategii care pot funcţiona în aproape orice context. De exemplu, cel mai uşor mod de a te integra într-o conversaţie poate fi prin intermediul unei întrebări. Sau cu ajutorul unui compliment, însoţit de o întrebare. (Exemplu: „Ce colier frumos ai! Pot să te rog să îmi spui de unde ţi l-ai cumpărat?”)
 

Dacă înveţi să pui în aplicare aceste mici trucuri vei vedea că data viitoare când mergi la un asemenea eveniment îţi va fi mult mai uşor să socializezi, şi, de ce nu, poate chiar să îţi faci prieteni noi. 
 

Foto: Shutterstock