Ce spun studiile

 

Specialiştii susţin că,pentru a diminua efectele negative ale cancerului,trebuie să mănânci mai multe fructe şi legume şi mai puţină carne roşie şi grăsimi animale. Un studiu de ultimă oră demonstrează încă o dată faptul că alimentaţia zilnică influenţează dezvoltarea tumorilor. Cercetarea s-a făcut pe 63.000 de americani,timp de 20 de ani. La subiecţii vegetarieni,incidenţa cancerului a fost mai mică de 11 procente. Rezultatele au fost valabile pentru toate tipurile de cancer (plămân,esofag,ficat,sân),mai puţin pentru cancerul de prostată şi de colon.

 

Un stil de viaţă mai sănătos

 

Pentru a explica această scădere a numărului de îmbolnăviri la persoanele care nu consumă carne,cercetătorii indică faptul că vegetarienii adoptă,la modul general,o mai bună igienă a vieţii decât carnivorii. În afară de faptul că mănâncă variat şi că alimentelesunt bogate în substanţe nutritive şi fibre,vegetarienii şi fumează mai puţin,beau mai puţin şi desfăşoară activităţi fizice. Prin urmare,au tendinţa de a cumula mai mulţi factori protectori – ceea ce duce la o sănătate sporită.

 

Câte proteine animale?

 

Nutriţioniştii spun că nu e nevoie să scoţi de tot proteinele animale din meniu:

-        Mănâncă proteine animale doar o dată pe zi,dând prioritate cărniide pui şi peştelui

-        Înlocuieşte carnea cu cereale şi leguminoase,la rândul lor surse excelente de proteine

-        Pentru a preveni cancerul,nu uita să mănânci 5 fructe şi legume pe zi. Renunţă la fumat şi scade consumul de alcool.