Cu voinţă şi perseverenţă, oricine poate ajunge la greutatea dorită. În plus, indiferent că ai silueta dorită, practicarea regulată a unei rutine de exerciţii fizice te ajută să îţi menţii sănătatea şi starea de bine. Iată ce schimbări au loc în corpul tău după doar o săptămână de sport:

Ai mai multă energie

Dacă ai impresia că după o oră de aerobic te vei simţi epuizată a doua zi, ei bine, poate în afară de durerea musculară pe care o simţi la început, efectul este invers. Vei avea mai multă energie. În plus, îţi formezi şi o rutină, astfel că orele de somn vor fi mai organizate fiindcă ai nevoie de timp pentru a merge la sală.

Mănânci mai sănătos

Orice activitate fizică, oricât de intensă ar fi ea, dacă nu este dublată de un regim alimentar sănătos e în zadar. Odată ce începi să practici sport te vei orienta spre opţiuni alimentare mai sănătoase.

Scapi de câteva kilograme

Efortul fizic intens şi regulat te scapă încă din prima săptămână de câteva kilograme, ceea ce reprezintă o motivaţie pentru a continua să faci sport.

Hainele vor arăta diferit pe tine

Un corp tonifiat arată diferit, adică mult mai bine, prin urmare şi hainele vor sta diferit pe tine şi vei simţi că îţi sunt mai largi.

Vei simţi nevoia să faci mai multă mişcare

Chiar şi după câteva zile de mişcare, intri deja într-un program, astfel că ora sau orele în care faci mişcare îţi vor lipsi. Nu te descuraja însă, dacă nu ai această senzaţie încă, studiile ne spun că organismul are nevoie de 21 de zile pentru a dobândi un obicei.

Dormi mai bine

Exerciţiile fizice te ajută să dormi mai bine, să ai un somn mult mai profund şi mai odihnitor.

Aspectul pielii se îmbunătăţeşte

În timpul mişcării transpiri, dar şi elimini toxinele din organism, ceea ce înseamnă că pielea devine mai luminoasă.

Te eliberezi de stres

O săptămână de mişcare ajută la oxigenarea creierului şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, ceea ce îţi măreşte capacitatea de a gestiona perioadele stresante, de a lua decizii şi de a fi mai relaxată.

Sursa+credit foto: allwomenstalk.com