Chiar dacă stai la bloc,poţi să-ţi creezi propriul paradis verde la tine în balcon. Tot ce ai nevoe este puţină imaginaţie şi chiar şi cel mai banal balcon se poate transforma în colţul tău favorit din casă. În primul rând aşterne pe jos un covor care să imite iarba! Nu este foarte scump,dar efectul va fi instantaneu. Dacă nu-ţi place covorul artificial poţi pune parchet care să imite scândurile vechi,sau poţi refolosi scânduri pe care să le dai în prealabil cu puţin lac.

Aşază pe jos,cât îţi permite spaţiul,câteva ghivece cu flori luxuriante,iar pe pereţi fie aşezi rafturi cu mici ghivece cu flori viu colorate,fie pui ghivecele direct în suporturi care pot fi fixate în perete. Dacă optezi pentru o plantă agăţătoare,atunci te vei putea bucura de umbră pe tot parcursul sezonului cald,iar pe măsură ce va trece timpul mica ta grădină din balcon va fi din ce în ce mai frumoasă şi mai bogată.

La fel de important este şi mobilierul pe care-l alegi. Cele mai potrivite sunt scaunele şi măsuţele din lemn împletiti,cum sunt cele din răchită sau din bambus. 2 scaune şi o măsuţă sunt suficiente dacă ai un balcon mic. În schimb,pentru un spaţiu puţin mai generos,îţi poţi construi o bancă pe care să o decorezi cu perne sau chiar un şezlong,unde să stai la soare.

Sursa foto:www.stylisheve.com