Unele alimente pe care le consumi zilnic pot fi dăunătoare, iar altele, pe care le eviţi, pot fi, de fapt, delicatese. Deşi poate verifici constant eticheta tuturor produselor, sunt şanse mari să nu ştii câteva lucruri interesante despre aceste cinci alimente!

Cum te ajută boabele de cafea

Ai exagerat cu mâncatul de usturoi şi ai nevoie rapid de un ingredient, care să te ajute să scapi de respiraţia urât mirositoare? Dacă nu ai la îndemână o gumă de mestecat, apelează la un bob de cafea! Mestecarea boabelor prăjite de cafea combate respiraţia urât mirositoare. De asemenea, o altă opţiune poate fi pătrunjelul sau menta.

Saliva de păsări, o delicatesă

Uită de caviar şi de alte mâncăruri scumpe! Saliva păsărilor este o mâncare de top, mai ales în Asia. Supa din cuiburi de rândunele este făcută din saliva a două specii de păsări asiatice şi este o delicatesă scumpă. Cuiburile sunt dizolvate în apă, apoi din acel lichid se face o supă cu aromă rafinată şi benefică pentru sănătate. Aceste cuiburi de păsări sunt considerate a fi unele dintre cele mai scumpe produse alimentare consumate de oameni şi numai un kilogram de cuiburi costă 2000 de dolari.

Cât de sănătoasă este salata ambalată?