De când Walt Disney şi-a întâmpinat primii vizitatori în 1971, în lume s-au deschis numeroase parcuri de distracţii, care au primit milioane de turişti. De la copii şi până la adulţi, Disneyland ştie cum să impresioneze fiecare persoană în parte! La fel ca în orice altă industrie şi Disney are o mulţime de secrete de culise, care contribuie la succes. De exemplu, ştiai că „Lumea lui Mickey Mouse‟ are un tunel secret sau că administratorii sunt foarte atenţi la bunăstarea oaspeţilor? Citeşte mai departe pentru a afla multe lucruri uimitoare despre unul dintre cele mai vizitate locuri din lume!

Milioane de obiecte pierdute

Pentru că vara este anotimpul în care sosesc cei mai mulţi turişti în parcurile Disney, în medie, aproximativ 210 perechi de ochelari de soare apar zilnic la departamentul Disney pentru obiecte pierdute. Se estimează că până acum, de la deschidere, s-au pierdut 1,6 milioane perechi de ochelari, iar pe an se pierd circa 6.000 de telefoane mobile, 3.500 de camere foto şi 18.000 de pălării.

Deţine trenuri de la începutul anilor '90

Calea ferată Disney World din Magic Kingdom oferă peisaje excelente de fotografiat. Mai ales, din trenurile feroviale, apar sute de fotografii pe zi, pe reţelele de socializare. De remarcat este că în acest parc există trenuri funcţionale cu aburi, care transportă anual 1,5 milioane de pasageri. Cele patru trenuri au fost realizate între anii 1916 şi 1928 şi au fost restaurate pentru a circula la standarde înalte.