Angela Fazakas este originară din Satu Mare,dar locuieşte de peste un deceniu în satul Bezid din judeţul Mureş. Aici a descoperit meşteşugul împletirii paielor şi a pănuşelor.

Încă din secolul al XVII-lea,în sat se fabricau pălării şi diverse obiecte din fire de paie. După 1990,pălăriile de paie n-ai mai avut căutare,aşa încât din paie se mai fabricau doar obiecte decorative.

Împletirea firelor de paie începe cu lucrul pământului,cu semănatul grâului. Când grâul este aproape copt,se seceră,se usucă în mănunchiuri,se curăţă firele de paie,se taie,se aleg şi se potrivesc după grosime,după care se începe împletirea lor. Cu 3 până la 11 fire de paie se pot folosi diferite tehnici pentru a obţine o împletitură plată sau rotundă, din care se pot fabrica obiecte decorative şi de uz general. În fabricarea obiectelor decorative se mai utilizează şi flori uscate sau pănuşi de porumb.

Angela Fazakas participă de câţiva ani la târgurile Muzeului Ţăranului cu obiecte decorative,care se pot folosi pe durata întregului an sau în timpul sărbătorilor (Sfântul Nicolae,Crăciun,Paşte), cu podoabe şi mărţişoare, cu pălării de paie, coşuri pentru pâine, suporturi pentru şerveţele şi cu tot felul de alte obiecte mari şi mici de agăţat pe perete sau pe uşă.

Intrarea este liberă.