Motivul pentru care apar ridurile pe gât

Deoarece pielea gâtului este foarte subţire şi vulnerabălă, acest lucru o face să fie predispusă la îmbătrânire. Un alt factor care duce la apariţia acestor riduri este ţesutul adipos, care este mai puţn în zona gâtului, faţa de ten, spre exemplu. Motivul pentru care această zonă se usucă mai repede, este acela că această parte a corpului are mai puţine glande sebacee şi astfel, îşi pierde fermitatea mai repede, formând inesteticele riduri.

Citeşte şi: Ridurile din jurul ochilor - ce greşeli faci şi cum să le reduci

Curăţare şi hidratare

Prin îngrijirea zonei gâtului se înţelege mai ales curăţarea ei în profunzime, pentru a îndepărta impurităţile. Este recomandat să foloseşti pentru această curăţare o apă termală sau o loţiune tonică. După curăţarea temeinică, ai nevoie de o cremă pentru hidratare.  Poţi încerca să aplici chiar şi o compresă cu muşeţel.

Masajul zilnic

Dacă vrei să previi apariţia ridurilor sau chiar să le estompezi, fă-ţi un ritual din masajul zonei gâtului. Foloseşte o cremă hidratantă şi aplic-o cu mişcări uşoare, circulare. Pielea va redeveni fermă şi astfel, vei preveni  şi apariţia unor noi riduri. Poţi folosi şi un ulei vegetal pentru aceste masaje.

Citeşte şi: Tinereţe fără bătrâneţe şi piele fără riduri

Protecţie împotriva radiaţiilor

Deoarece gâtul este expus la soare, trebuie să ai grijă şi de acest aspect, deoarece pielea va îmbătrâni mai uşor dacă este expusă la soare fără protecţie. Astfel, înainte să ieşi din casă, în zilele în care ai mai multă treabă în aer liber, foloseşte o cremă cu proecţie solară. O aplici în zona gâtului şi a pieptului şi astfel, o să fii protejată.