Nu există o lege anume care să impună galbenul ca o culoare-standard pentru taxiuri. În ţara noastră, culoarea taxiurilor nu este legiferată, dar este reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Cel care a ales culoarea galbenă pentru maşini este John Hertz, un american care se ocupa cu vânzarea de maşini. Hertz intenţiona să înceapă o afacere cu taxiuri, însă a vrut ca maşinile sale să se diferenţieze de cele din trafic. Astfel, el a decis să comande o cercetare pentru a afla ce culoare se remarcă mai mult pe străzi, de la distanţă.   

Studiile efectuate la Universitatea din Chicago au evidenţiat faptul că galbenul este culoarea care se observă cel mai uşor într-un loc aglomerat.

Primul taxi de culoarea galbenă a apărut în New York, în 1912. Peste doi ani, John Hertz a pus bazele companiei de taxi Yellow Cab, care avea toate automobilele galbene. El a luat însă măsuri pentru a avea exclusivitate, astfel că operatorii independenţi nu îşi puteau alege aceeaşi culoare pentru maşinile lor. Totuşi, ulterior, judecătorii au considerat această lege abuzivă, astfel că şi celelalte companii au putut folosi galbenul pentru taxiurile lor. Culoarea a fost aleasă de taxiurile din majoritatea statelor lumii, cu mici excepţii.

De ce sunt negre taxiurile din Londra

În Capitala Marii Britanii, taxiurile negre sunt un simbol al oraşului. Această culoare a fost aleasă din raţiuni economice. Astfel, prima mare flotă de taximetre din Londra era formată din maşini Austin FX3, produse după 1984. Acestea aveau culoarea neagră şi nu a mai fost schimbată, pentru a nu se mai face cheltuieli în plus.