În relaţiile de lungă durată, nu e deloc neobişnuit ca atracţia dintre el şi ea să se disipe”, punctează Nazanin Moali, un terapeut sexual din Los Angeles şi gazda podcastului Sexology, pentru HuffPost. „Avem impresia că, dacă a existat, la început, o mare atracţie între noi şi partenerul nostru, acea atracţie nu va dispărea niciodată, va exista în viaţa noastră pentru totdeauna, fără ca noi să facem niciun efort pentru a o menţine”, a adăugat specialistul. Însă nu e nimic mai neadevărat de-atât!

De cele mai multe ori e nevoie de ceva „muncă” pentru a menţine atracţia vie între el şi ea. Totuşi cum se ajunge să ne pierdem interesul sexual în cel de lângă noi? Asemenea lucru se întâmplă în următoarele situaţii:

Nu-i mai pasă de felul în care arată

La începutul relaţiei, toată lumea vrea să facă o impresie frumoasă şi depune efort să arate bine în faţa celuilalt. Însă, pe măsură ce timpul trece şi responsabilităţile noastre se înmulţesc, parcă nu mai găsim timp şi chef pentru asemenea „nimicuri”.

Nu este egoism, ci doar grijă pentru propria persoană şi, implicit, pentru cea de lângă noi. Ne-o datorăm nouă să avem grijă de noi, dar şi celui cu care ne împărţim viaţa. Trebuie să nu fim delăsători şi să acordăm atenţie felului în care mâncăm, facem sport, ne odihnim şi ne îmbrăcăm”, e de părere Kathy Hardie-Williams, terapeut de cuplu din Portland, Oregon.