De ajutor în pierderea în greutate

 

Chimionul nu doar că accelerează metabolismul,ci dă senzaţia de saţietate,ţinându-te departe de produsele nesănătoase. Într-un studiu realizat de Universitatea Shahid Sadoughi din Iran,femeile care adăugau chimion în dieta lor au scăpat de grăsimea corporală cu 14,64%,spre deosebire de cele care nu consumat acest aliment.

Info:Consumul zi de zi a unei linguriţe de chimion ajută la pierderea în greutate.

 

Combate insomnia

 

Seminţele de chimion sunt un tratament foarte eficient pentru cei care au probleme cu somnul. Pentru a beneficia de proprietăţie acestui condiment,amestecă jumătate de linguriţă de chimion măcinat cu o banană zdrobită. Consumă preparatul după cină. Poţi bea,de asemenea,un ceai de chimion chiar înainte de culcare. Se amestecă jumătate de linguriţă de chimion măcinat cu o cană de apă fiartă. Acoperă recipientul şi lasă-l la infuzat cinci minute.

 

Îmbunătăţeşte nivelul de fier

 

Deficitul de fier este cea mai frecventă deficienţă nutriţională şi principala cauză a anemiei. Fierul este,de asemenea,un mineral esenţial pentru metabolism. Simptomele carenţei de fier includ dificultăţi de respiraţie şi slăbiciune musculară. Copiii,adolescenţii şi femeile de vârstă fertilă au un risc mare de a suferi de deficit de fier. Adăugarea în mâncare a chimionului măcinat ajută la prevenirea deficitului de fier,deoarece fiecare linguriţă de condiment oferă 4 miligrame de fier,care reprezintă aproximativ 22% din necesarul zilnic.

 

Ţine sub control diabetul

 

Un studiu efectuat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Mysore,India,a cercetat proprietăţile potenţial antidiabetice ale chimionului. În acest studiu,publicat în 1998 în revista „Nutrition Research“,echipa de cercetători a hrănit şobolani cu diabetcu chimen măcinat,opt săptămâni,cu rezultate pozitive.

Şobolanii au prezentat o reducere a hipoglicemiei sau a zahărului din sânge-o condiţie comună la diabetici. O revizuire a studiilor ştiinţifice publicate în 2005,în „International Journal of Food Science and Nutrition“,a confirmat faptul că un număr de condimente,inclusiv chimionul,pot fi de ajutor celor cu glicemia mare.