De ce este bine să dormi într-o cameră rece. Trucuri pentru a-ţi menţine casa răcoroasă

1 femeie care se trezeste fericita jpg jpeg

Îţi place să dormi într-o cameră cu temperaturi scăzute? Este posibil să nu fi auzit până acum despre beneficiile somnului într-o casă rece. Iată care sunt motivele ştiinţifice pentru care ar trebui să îţi petreci noaptea într-un dormitor răcoros!

Studiile arată că dormitul la temperaturi mai scăzute, în jur de 18-19 grade, este benefic pentru un somn odihnitor. Când dormi, creierul este activ şi reglează temperatura corpului la un nivel mai mic. E ca şi cum ai avea un termostat în corpul tău. Dacă noaptea este prea frig sau prea cald, corpul va lucra din greu să menţină o setare corectă a temperaturii. O uşoară scădere a temperaturii te va ajuta să te odihneşti corespunzător, pe când una prea mare îţi va ţine corpul treaz şi îţi va da o stare de agitaţie. Este ideal să găseşti nivelul de confort perfect pentru dormitorul tău. Acest lucru ar putea face diferenţa dintre insomnie şi un somn odihnitor. Există o listă de motive uimitoare pentru care vei fi tentată să reduci temperatura dormitorului tău.

Temperatura scăzută te scapă de cearcăne

Stresul afectează corpul şi pielea, iar temperaturile mai reci cresc nivelul melatoninei. Melatonina nu este doar un hormon care te ajută să te odihneşti, ci este un adevărat antioxidant care protejează pielea. Dacă vei dormi într-o cameră rece şi te vei odihni corespunzător, somnul îţi va ajuta pielea să se vindece şi să fie mai tânără. În schimb, dacă dormi într-o cameră caldă, ochii tăi se pot umfla, iar dimineaţa te poţi trezi cu cearcăne.

Vei avea un somn profund

În urma unui studiu realizat în 2018, s-a constatat că temperatura rece este un factor imens în producţia de melatonină. Pe măsură ce corpul tău se află la temperaturi mai scăzute şi organismul va produce mai multă melatonină, iar tu vei dormi mai profund.

Depresia va fi ţinută departe

Când dormi într-o cameră rece, somnul tău este profund şi odihnitor. O odihnă bună îţi va îmbunătăţi perspectiva mentală şi te va ajuta să lupţi împotriva anxietăţii şi depresiei. Insomnia şi depresia pot merge mână în mână. Aşadar, un somn bun te va ajuta să fii mai relaxat atunci când te gândeşti la viaţa ta şi vei reuşi să iei decizii mai bune.

O să adormi mai repede

Cercetătorii sunt de părere că persoanele care se luptă cu insomnia se află, de obicei, în camere cu temperaturi ridicate, aşa că le este greu să adoarmă. O cameră mai rece te va ajuta să adormi mai repede şi mai adânc, deoarece producţia de melatonină nu se va întrerupe, iar corpul tău nu se va solicita.

Nu vei avea probleme cu kilogramele în plus

De câte ori ţi s-a întâmplat să ajungi noaptea în faţa frigiderului? Când nu poţi să dormi, corpul tău creşte nivelul de cortizol. Acest lucru duce la anxietate şi la stres, iar când asta se întâmplă vei fi tentată să mănânci in exces, mai ales noaptea. S-a descoperit că temperaturile inferioare cresc metabolismul şi îţi îmbunătăţesc nivelul de insulină.

Aşa vei avea o camera mai răcoroasă

Dacă nu ai acces la un termostat în camera ta, există şi alte posibilităţi pentru a-ţi răcori dormitorul. Iată câteva sfaturi pentru a-ţi menţine camera mai răcoroasă!

1. Deschide ferestrele noaptea pentru a obţine o temperatură optimă. Ziua, închide geamurile pentru a păstra aerul rece în dormitor.

2. Un ventilator va ajuta la circulaţia aerului în jurul camerei, astfel încât temperatura se va răci. Pune un ventilator la fereastră noaptea ca să scoată căldura din cameră.

3.  Evită pernele şi saltelele din spumă cu memorie, deoarece acestea păstreză multă căldură.

 4. Ţine jaluzelele şi draperiile închise pe timpul zilei pentru a menţine o temperatură mai rece, mai ales vara.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg