De ce este bine să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână. Este o practică extrem de utilă

1 shutterstock 385826716 jpg jpeg

Telefonul mobil este unul dintre obiectele pe care le folosim zilnic şi fără de care multe persoane spun că „nu pot trăi‟. Deşi este prieten pentru mulţi, specialiştii spun că o dată pe săptămână este indicat să luăm o pauză de la telefon şi să îl ţinem închis. De ce acest lucru?

Astăzi, cu ajutorul telefonului mobil putem face multe lucruri, precum: să comunicăm cu cei dragi, să facem cumpărături sau să ne gestionăm contul bancar. Din păcate, comoditatea de a face atât de multe sarcini pe un singur dispozitiv poate uneori să ne coste, iar telefonul să se transforme din prieten în duşman. De pildă, furtul de informaţii personale a devenit o practică tot mai des întâlnită, de aceea în lume a apărut o întreagă industrie de specialişti în siguranţă cibernetică, care îi ajută pe oameni să îşi păstreze datele personale în siguranţă. Citeşte mai departe care sunt sfaturile lor pentru pentru a fi în siguranţă!

Oprirea şi repornirea telefonului o dată pe săptămână poate fi o modalitate uşoară de împiedica accesul hackerilor la informaţiile personale. Tactica este simplă, potrivit lui Neal Ziring, director tehnic al direcţiei de securitate cibernetică NSA, simplul act de repornire nu este suficient pentru a opri total furtul de informaţii, dar complică munca hackerilor pe termen lung, făcând mai dificil accesul lor la telefon. Astăzi, hackerii folosesc diverse tactici, cunoscute de către specialişti drept „sarcini de memorie‟, care sunt greu de detectat, dar care, de obicei, nu pot da roade dacă telefonul este repornit de cel puţin o dată pe săptămână.

Din păcate, statul departe de aceste atacuri este din ce în ce mai dificil, deoarece tehnologia capătă un rol major în viaţa noastră. Un raport al Amnesty International, publicat pe 18 iulie, a constatat că o anumită marcă de telefoane ar putea fi atacată fără ca utilizatorii telefoanelor să fie nevoiţi să dea click pe un anumit link. De aceea, specialiştii evidenţiază o serie de alte tehnici utile care îţi protejează mai bine telefonul. Ei sugerează dezactivarea Bluetooth ori de câte ori nu este utilizat, conectarea doar la reţeaua Wi-Fi personală şi folosirea accesoriilor de încredere. Un alt lucru important este actualizarea sistemului de soft şi, de asemenea, specialiştii transmit că trebuie să fim precauţi cu privire la aplicaţiile pe care le descărcăm şi recomandă să fie închise în momentul în care nu le folosim.

Sursă foto: Shutterstock