De ce este bine să îţi citeşti mesajele cu voce tare. Este o tactică recomandată şi de experţi

1 citit cu voce tare jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat vreodată să îţi citeşti mesajele de pe telefon cu voce tare, iar cei din jurul tău să înceapă să râdă de tine? Nu îţi face griji! Experţii sunt de părere că acest obicei aduce multe beneficii asupra creierului tău şi ar trebui să o faci mai des. Asta dacă nu ai nimic de ascuns…

O echipă de cercetători, din Canada, a aflat că „acţiunea duală‟ de a vorbi şi a te auzi în acelaşi timp ajută creierul să stocheze informaţiile, astfel încât ele vor fi memorate pe termen lung. Această acţiune de numeşte „efectul de producţie‟ şi mulţi studenţi sunt încurajaţi de profesorii lor să apeleze la această tactică pentru a reţine cât mai multe informaţii. În 2015, Medical News Today a raportat un studiu în urma căruia s-a descoperit că participanţii care au citit informaţii cu voce tare au reţinut mult mai multă informaţie, decât cei care au lecturat în gând.

Ce beneficii îţi poate aduce cititul cu voce tare

Cercetătorii canadieni au declarat că în urma studiului s-a descoperit că această activitate îmbunătăţeşte memoria şi te face să înţelegi mai bine informaţia pe care o citeşti. Totodată s-a aflat că această acţiune îţi accentuează concentrarea, îţi lărgeşte vocabularul, îţi exersează intonaţia şi îţi îmbunătăţeşte abilităţile de citire şi de ascultare. Cititul cu voce tare nu le este recomandat doar studenţilor, care au multă informaţie de reţinut, ci şi persoanelor care îşi citesc simple mesaje primite pe telefon sau oamenilor care fac cumpărături. Este dovedit că dacă citeşti cu voce tare ofertele din supermarket, le vei memora mai repede şi vei ajunge să te hotărăşti rapid dacă să cumperi sau nu produsul. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul mesajelor de pe telefon: vei memora mai repede şi mai uşor conversaţiile cu prietenii tăi şi nu vei uita detalii importante spuse de ei. Experţii sunt de părere că atunci când citeşti cu voce tare, eşti atât de concentrat încât probabil nu îţi dai seama că de fapt îţi şi consolidezi abilităţile verbale şi mentale. În acel moment, îţi exersezi legătura dintre mintea şi vocea ta, ceea ce duce la o mai mare concentrare pe subiect.

Pentru o memorie sănătoasă, nu uita de aceste lucruri

Specialiştii au adăugat că exerciţiile fizice şi mişcarea regulată sunt elemente de bază puternice pentru o memorie bună. Totodată este importantă şi alimentaţia. Creierul nostru are nevoie de substanţe naturale pentru a funcţiona la un nivel optim. Dacă vrei să memorezi cât mai multă informaţie, adaugă în dieta ta alimente precum: nuci, seminţe, grăsimi sănătoase, avocado, fructe de pădure, peşte gras (somon, hering, sardine, macrou), legume verzi, ciocolată neagră şi cereale integrale.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg