Pastele sunt uneori denigrate şi considerate alimente care ar trebui să fie evitate. Însă, un studiu publicat în „BMJ Nutrition, Prevention and Health‟ arată că femeile aflate la menopauză, care consumă paste moderat, prezintă un risc redus de accident vascular cerebral, o digestie şi energie mai bună, comparativ cu femeile care consumă mai puţine paste sau deloc.

Ce au observat cercetătorii

O parte dintre femeile studiate au consumat paste de 3 ori pe săptămână, iar altele o jumătate de porţie de paste pe săptămână. Înafară de faptul că femeile care au mâncat mai multe paste au avut o digestie mai bună şi mai multă energie, în momentul în care acestea au înlocuit cartofii şi pâinea albă cu paste, riscul de diabet şi de accident vascular cerebral a scăzut. Studiul arată că de cele mai multe ori, pastele, în special cele pe bază de grâu intergral, au un indice glicemic scăzut şi o sarcină glicemică mai mică, care nu determină creşterea zahărului în sânge la fel de mare ca alte alimente cu o încărcătură glicemică mai mare, precum cartofii albi. Totodată, un studiu publicat în „Frontiers in Nutrition‟ a constat că pastele consumate regulat oferă un aport mai mare de fibre şi de nutrienţi, decât dietele în care nu sunt incluse paste.

Care este cea mai sănătoasă reţetă de paste