Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Viena, în general, primele semne de îmbătrânire apar pe chipul femeilor cu vârste cuprinse între 45 şi 50 de ani. După vârsta de 50 de ani, schimbările sunt mai vizibile pe chipul femeilor, decât pe chipul bărbaţilor. În această etapă, textura pielii se modifică mai repede, ochii par mai mici şi apar modificări la nivelul gurii şi la nivelul nasului. Deşi orice doamnă îşi doreşte ca trecerea anilor să nu îşi pună amprenta pe chipul ei, există câţiva factori, care duc la îmbătrânire. Iată o parte dintre ei!

Stresul

Femeile sunt mai predispuse la stări anxioase şi la stres. Potrivit Dr. Judith Mohring, femeile pot avea mai uşor tulburări stresante, mai ales dacă motivele sunt legate de locul de muncă. În plus, diferenţa hormonală dintre femei şi bărbaţi le poate conduce pe acestea spre depresie, iar tulburarea afectivă sezonieră le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi, lucruri care duc inevitabil la îmbătrânirea timpurie.

Pielea femeilor este mai subţire

Potrivit studiilor dermatologice, pielea femeilor este mai subţire cu 25% decât pielea bărbaţilor. Desigur, procentul poate varia de la o persoană la alta, însă cifra generală rămâne aceeaşi. Cu toate acestea, deşi pe faţa bărbaţilor există mai puţine riduri, cele care există pot fi mai adânci, decât cele feminine.