Simţim senzaţia de rece sau de cald, la grade diferite, în funcţie de sex şi de metabolism. În urma unui studiu realizat de „Şcoala de Medicină a Universităţii din Maryland‟ s-a constatat că, deşi temperatura corpului variază de la o persoană la alta, în cazul femeilor, temperatura este în mod constant mai mare decât a bărbaţilor. Asta ar trebui să însemne că femeilor ar trebui să le fie mai cald, nu? Surprinzător, nu! Dacă în interiorul corpului este mai cald, în exterior, aerul se simte mai rece şi răcoros. Se pare că trebuie să le credem pe cuvânt pe femeile cărora le este mai frig decât bărbaţilor, deoarece corpul lor păstrează mai multă căldură pentru organele interne.

Femeile au extremităţile mai reci

Auzim adesea că femeile au mâinile şi picioarele „gheaţă. Acesta poate fi un lucru real. Potrivit unui studiu publicat în revista medicală britanică „The Lanet, mâinile şi picioarele femeilor sunt mai reci decât ale bărbaţilor cu câteva grade. Dacă îţi simţi mâinile şi picioarele reci, este puţin probabil să îţi simţi întregul corp la o temperatură ridicată. De aceea dacă îţi doreşti să nu îţi mai fie frig, este important să îţi acoperi bine extremităţile corpului cu şosete groase sau cu mânuşi.

Rata metabolică este mai mică

Acest lucru vine din două motive. Potrivit unui articol publicat în „Journal of Applied Physiology, bărbaţii au o rată metabolică cu aproximativ 23% mai mare decât a femeilor. Metabolismul reprezintă viteză cu care se ard alimentele pentru a-i da energie corpului şi ca efect secundar al acestui proces, corpul se încălzeşte. Deci femeilor le este mai frig decât bărbaţilor, deoarece metabolismul este mai lent, acesta fiind şi motivul pentru care femeile trebuie să mănânce mai puţin decât bărbaţii pentru a nu se îngrăşa.

Femeilor însărcinate le este mai frig

Acest lucru se întâmplă din cauza hormonilor. Deoarece sarcina influenţează hormonii feminini şi temperatura corpului poate creşte în interior, iar în exerior poate să scadă dacă nu eşti îmbrăcată corespunzător, făcându-te mai sensibilă la frig.

Dacă îţi este mereu frig la birou, se pare să eşti îndreptăţită pentru acest lucru! Potrivit cercetărilor publicate în revista „Nature, majoritatea termostatelor de la locul de muncă sunt stabilite pe baza unui model dezovoltat în anul 1960, care lua în considerare doar rata metabolică a bărbaţilor. Se spune că pe vremea aceea nu erau femei multe la birou care să se plângă de frig.

Sursă foto: Freepik.com