De ce nu e bine să fii fericit mereu. Obiceiuri care îţi blochează evoluţia

1 fericire constanta jpg jpeg

Cei mai mulţi oameni se străduiesc să aducă fericire în viaţa lor. Să fii fericit este un obiectiv admirabil. Mulţi chiar susţin că scopul lor în viaţă este să găsească motive de a fi bucuroşi în fiecare zi. Dar este sănătos să ai această stare de bine în permanenţă? Iată ce spun specialiştii!

Când suntem fericiţi, corpul nostru secretă anumiţi hormoni, care sunt responsabili cu starea noastră de bine. Cu ajutorul lor, ne putem vindeca organismul şi putem avea o gândire pozitivă. Totuşi, fericirea nu a fost menită să fie o emoţie constantă. În ciuda faptului că ne dorim să fim fericiţi mereu, specialiştii spun că nu este un lucru sănătos să fii într-o stare de mulţumire permanentă.

Psihologul Charles Carver afirmă că emoţiile pozitive în general, inclusiv fericirea, pot duce la încetinirea factorilor de apărare pe care îi avem în anumite situaţii. Să fii mereu fericit poate duce la scăderea performanţei, în special în mediile competivite. Furia îţi creşte mai degrabă performanţa decât fericirea. Potrivit psihologului, dacă îţi doreşti să creşti în domeniul tău, nu ai nevoie de o pozitivitate constantă, ci de realism şi de echilibru emoţional.

Emoţiile negative te pot întări

Unii oameni sunt tentaţi să respingă toate emoţiile negative. Dar dacă totul în jurul tău este ca tine, se pare că îţi faci mai mult rău decât bine. În majoritatea cazurilor, cineva care se simte tot timpul fericit şi mulţumit de tot ce se întâmplă în jurul său, nu este sincer în ceea ce priveşte emoţia interioară. Psihologii spun că poate fi periculos să te obişnuieşti cu aceste sentimente, care îţi pot face rău mai târziu.Trebuie să rămâi constant cu picioarele pe pământ. Se presupune că în viaţă trebuie să ai şi urcuşuri şi coborâşuri pentru a fi echilibrat. Să îţi dai voie să ai şi emoţii negative înseamnă că vei fi mai recunoscător pentru momentele pozitive care vor veni în viaţa ta. Emoţiile negative îţi dau şansa să te opreşti din tot ce faci şi să analizezi tot ce se întâmplă în jurul tău. Să fii în momente dificile îţi permite să înveţi şi să creşti.

Experienţele intense de fericire reduc creativitatea

Prea multă pozitivitate îţi poate ucide capacitatea de a gândi înafara cutiei şi de a fi deschis la riscuri. Să fii fericit în permanenţă îţi poate distruge creativitatea şi îţi poate crea o lipsă de flexibilitate atunci când te confrunţi cu dificultăţi. Fericirea permanentă îţi induce o stare de incapacitate de a veni cu soluţii eficiente, unice şi inovatoare în faţa provocărilor. Totodată, acest sentiment poate provoca lipsă de interes pentru învăţarea sau încercarea de lucruri noi în viaţă.

Echilibrul este cheia

Este de la sine înţeles că oamenii preferă să nu simtă nimic negativ în viaţa lor. Specialiştii spun că acest lucru poate să nu fie deloc pozitiv, deoarece emoţiile negative pot fi cruciale în anumite circumstanţe. De exemplu, frica şi anxietatea te pot avertiza împotriva situaţiilor ameninţătoare. Să te simţi vinovat te ajută să îţi asumi responsabiliatea de a te ridica din situaţia stânjenitoare şi te poate face să îţi repari greşeala. Furia te motivează să nu accepţi nedreptatea, iar tristeţea te ajută să fii mai recunoscător pentru momentele fericite din viaţa ta.

Toată lumea vrea să fie fericită, dar uneori devine o obsesie prea mare. În creierul nostru s-a stabilit că trebuie să fim mereu fericiţi şi este necesar să urmărim acest obiectiv cu orice preţ. Psihologii spun că echilibrarea emoţiilor negative cu cele pozitive, ne permite să avem o viaţă moderată, eficientă, sănătoasă şi în ansamblu mai pozitivă. În loc să te concentrezi asupra obţinerii unei fericiri constante, axează-te pe reglarea emoţiilor, pe echilibrarea senimentelor şi pe abordarea emoţiilor negative. În acest mod poţi creşte şi poţi învăţa să apreciezi mai mult lucrurile care ţi se întâmplă.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg