Pe lângă faptul că este bogat în substanţe nutritive,avocado ajută la o mai bună absorţie a licopenului,un antioxidant care se găseşte în roşii.

Mai exact,cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că persoanele care consumau o salată preparată din roşii şi avocado,îşi creşteau de patru ori şi jumătate absorţia licopenului în organism.

Acest lucru este posibil graţie grăsimilor mononesaturate din compoziţia fructului,potrivit oamenilor de ştiinţă.

Organismul are nevoie de cât mai mult licopen,deoarece acest antioxidant previne apariţia cancerului,a bolilor inflamatorii şi a afecţiunilor asociate vârstei înainte,precum cataracta.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale celor două alimente,include-le în cantităţi cât mai mari în dieta de zi cu zi. Astfel,organismul tău va asimila cât mai mult licopen necesar pentru menţinerea stării generale de sănătate.