Tenul arată mai obosit şi îmbătrânit iarna, iar motivele care duc la apariţia acestei probleme sunt variate. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne spune cauzele deteriorării pielii în sezonul rece, dar şi de ce se poate agrava acneea în această perioadă. În plus, ne oferă câteva soluţii dovedite a avea eficienţă, fără să apelăm la proceduri invazive.

1. Petrecem prea mult timp în spaţii închise

Surprinzător, nu aerul rece este cel care duce la deteriorarea tenului pe timp de iarnă! Faptul că petrecem mai mult timp în spaţii închise decât în spaţii deschise este adevărata problemă. Pielea se simte cel mai bine în condiţii de umiditate uşoară - în jur de 30%. Sistemele moderne de încălzire sunt concepute astfel încât să elimine umiditatea şi, prin urmare, dăunează pielii. Asta este motivul pentru care tenul este mai uscat şi chiar se poate descuama în perioada rece.

2. Temperaturile scăzute distrug bariera naturală de apărare a pielii

Perioadele scurte de expunere la temperaturi mai joase pot avea un efect bun asupra pielii. Lucrurile se schimbă însă atunci când expunerea este una îndelungată. Frigul distruge bariera naturală de apărare a pielii, stratul natural de protecţie a tenului şi dezvăluie astfel celulele de dedesubt care se inflamează, cauzând roşeaţă.