Este concluzia  unui studiu realizat de cercetătorii de la Leeds Metropolitan University,din Marea Britanie.

Dulciurile,o cauză

Studiul comandat de Men's Health Forum,a arătat că mariajul poate să schimbe obiceiurile alimentare ale bărbaţilor şi,odată cu acestea,circumferinţa taliei,informează dailymail.co.uk.,citat de Mediafax.

Potrivit cercetării,bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi decât cei necăsătoriţi,iar acest lucru ar putea fi o consecinţă a faptului că cei din prima categorie par să mănânce mai multe dulciuri în comparaţie cu burlacii. Totodată,bărbaţii căsătoriţi beau considerabil mai mult vin decât cei necăsătoriţi.

Se relaxeză după căsătorie

Oamenii de ştiinţă nu cunosc deocamdată motivul pentru care mariajul influenţează atât de mult atitudinea bărbaţilor faţă de greutatea lor. Ei sugerează că această situaţie este o consecinţă a faptului că ei simt că pot să se „relaxeze" din acest punct de vedere după ce se căsătoresc.

O altă teorie spune că bărbaţii ale căror soţii sunt bucătărese talentate descoperă după o vreme că mănâncă alimente cu conţinut caloric mai bogat decât cele pe care le consumau în trecut.

Şi pasiunea soţiilor pentru cumpărături îi îngraşă

Mai mult,dacă soţiile lor sunt pasionate de cumpărături şi cofetării,atunci prăjiturile,torturile şi plăcintele cu fructe ar putea să apară destul de des în bucătăriile acestor familii.

Acelaşi studiu afirmă că unele dintre partenerele de viaţă îi hrănesc excesiv pe soţii lor,pentru ca aceştia să se îngraşe şi să devină mai puţin atrăgători pentru celelalte femei.

Sunt şi aspecte pozitive

Însă,în ciuda acestor veşti mai puţin plăcute pentru bărbaţii căsătoriţi,nu toate rezultatele studiului au prezentat aspecte neplăcute. Cercetătorii din Leeds au descoperit că bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai multe fructe şi pâine din cereale integrale în comparaţie cu cei celibatari.

Totodată,ei mănâncă mai rar burgeri şi kebab. Bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai mult iaurt decât cei care au trecut printr-un divorţ,iar bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai multă ciocolată decât cei văduvi.

Studiile precedente au descoperit faptul că şi femeile se îngraşă după căsătorie.

Astfel,un studiu american realizat pe 10.000 de persoane a descoperit că femeile dispun de mai puţin timp pentru a face exerciţii fizice după ce se căsătoresc şi încep astfel să câştige în greutate.