Dacă şi tu te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme în căsnicie şi te întrebi de ce te minte partenerul tău, ar trebui să afli cât de des te afli în această situaţie, dar şi să descoperi de ce face asta.
 
1. Falsitatea este trăsătura lui de personalitate
 
Îi minte pe toţi: la serviciu îşi minte şeful, acasă – soţia, iar într-o companie – prietenii. Chiar dacă îţi doreşti să reeduci mincinosul patologic nu vei reuşi fără ajutorul unui specialist calificat.
 
2. Îşi minte doar soţia – aici motivul se ascunde în relaţia cuplului
 
O bază de încredere pentru a construi relaţii puternice şi oneste este – încrederea. Iar acest lucru este posibil doar acolo unde nu există control. Psihologii spun că femeile care tind să-şi controleze excesiv bărbaţii, îi împing să spună minciuni. Într-o astfel de situaţie, încercarea de a schimba situaţia şi de a face comunicarea confidenţială trebuie să înceapă cu ea însăşi, potrivit relaţii.net
 
3. Minte pentru că te înşală 
 
Situaţiile enumerate mai sus te indispun, dar majoritatea femeilor le pot accepta. Însă când există un precedent că soţul a fost infidel şi minte, acest lucru este foarte grav. Dacă s-a întâmplat o dată şi bărbatul consideră că a comis o mare greşeală, unele femei reuşesc să ierte şi să păstreze relaţia.
 
Iar dacă soţul înşală în mod constant, există puţine speranţe de a menţine relaţia fericită. Doar o muncă uriaşă asupra relaţiei, care va fi făcută de ambii soţi poate salva căsnicia. O opţiune bună ar fi vizita la un psiholog de familie.
 
Răspunsul la întrebarea „dacă soţul mă minte, ce ar trebui să fac?” fiecare îl găseşte pentru sine independent. Dacă relaţia este valoroasă pentru tine, atunci trebuie să faci totul să devină o relaţie bazată pe încredere. Crezi în bărbat, acceptă-l cu toate neajunsurile şi el va deveni mai onest. În cazul în care nu există o reacţie pozitivă din partea celui care minte, merită să-ţi consumi energia pentru a îmbunătăţi situaţia în căsătorie? Fiecare îşi face alegerea.