De ce ţi-e dor din burlăcie? 5 lucruri surprinzătoare la care oamenii căsătoriţi râvnesc în secret

1 shutterstock 282717053 jpg jpeg

Chiar şi în căsătoriile cele mai fericite, şi soţul, şi soţia "visează" uneori la anumite lucruri pe care le puteau face când erau singuri. Ar putea părea surprinzător, dar nu este vorba de relaţii sexuale cu alte persoane. Cel puţin, nimeni nu a admis "aşa ceva".

Mâncarea, timpul liber şi ordinea sau dezordinea sunt în top cinci ale celor mai mari nostalgii din vremea burlăciei. Sigur, nimeni nu ar renunţa la viaţa de familie pentru ele, dar nici nu ar zice nu dacă li s-ar oferi ocazia să retrăiască asemenea momente, ocazional. De exemplu, cum să dai cu piciorul la o seară în faţa televizorului, cu un castron de cartofi prăjiţi în braţe şi o bere lângă, fără ca cineva să te judece sau să-şi adjudece telecomanda.

1. Mănânc ce am chef la cină

Când faci parte dintr-un cuplu sau chiar o familie cu copii, te simţi obligată să serveşti o cină sănătoasă, la masă, împreună cu familia, chiar dacă atunci când erai singură o pizza sau nişte brânză cu o baghetă proaspătă şi un pahar de vin erau perfect acceptabile. În plus, nu era nimeni să te judece.

"Un lucru mărunt de care mi-e dor este să mănânc ce vreau şi când vreau. Înainte de a mă căsători, dacă într-o seară înlocuiam mâncarea cu o cutie de îngheţată, nu avea cine să-mi reproşeze ceva. De când m-am măritat, însă, simt că trebuie să mă comport ca un adult responsabil," a spus Sara Stanisz, fondatoarea blogului de stil de viaţă pentru cupluri, "Our Kind of Crazy" ("Felul nostru de nebunii"), citată de publicaţia "Best Life".

2. Lucrurile au rămas acolo unde le-am pus

Ah, câte doamne nu se plâng de acest lucru! De ce nu sunt condimentele la locul lor, ce caută pantalonii tăi printre rochiile mele, unde ai pus fierul de călcat? Când erai singură, găseai toate lucrurile acolo unde le lăsai. De când ai familie, însă, multe obiecte parcă au făcut picioare. Şi cum să nu te cuprindă puţină tristeţe când deschizi frigiderul şi vezi că platoul cu prăjituri a dispărut sau ţie nu ţi-a mai rămas nicio bere?

3. Vin şi plec când vreau

Pentru oamenii singuri, a ieşi duminică dimineaţa la o plimbare sau seara târziu la cumpărături, la supermarket, este cât se poate de normal. Ori de câte ori ai nevoie sau ai chef, ieşi din casă fără să trebuiască să dai cuiva socoteală. Odată ce ţi-ai întemeiat o familie, asemenea "libertăţi" dispar.

"Când trăieşti singur, poţi să te duci oriunde, oricând şi să stai cât vrei, fără să trebuiască să iei în considerare sentimentele partenerului înainte de a face astfel de alegeri," spune Kevin Darné, autorul cărţii despre relaţii "Pisica mea nu latră".

4. Dorm în tot patul

O altă mare nostalgie din vremurile burlăciei este de a dormi singur. Nimic nu se compară cu a avea întreg patul doar pentru tine. Cu atât mai mult dacă eşti o persoană care doarme în diagonală sau se întoarce des de pe o parte pe alta. În plus, dacă partenerul tău sforăie, dă din picioare când visează sau fură toată pilota, visezi adesea la nopţile din tinereţe, când nu aveai asemenea provocări.

5. Am plecat la munte

Unii oameni, mai spontani, iubesc să "arunce" ceva în rucsac şi să ia primul tren spre munte pentru o zi sau un weekend de relaxare. Sau văd o ofertă foarte bună a unei companii aeriene şi pleacă într-o mini vacanţă spontană. Asemenea excursii neplanificate din timp, nu mai sunt, însă, posibile în viaţa în doi. Chiar dacă tu îţi poţi lua liber de la servici, soţul sau soţia ta s-ar putea să nu reuşească asta. În plus, dacă aveţi şi copii, lucrurile se complică şi mai mult, mai ales în perioada şcolii.