Paste, pizza, orez, cartofi

Tot atâtea surse delicioase de carbohidraţi, care dau repede senzaţia de saţietate. Sunt mâncăruri simple, preparate cu ingrediente simple şi, poate cel mai important, cultivate organic.
Preferinţa italienilor şi, în fine, preferinţa mediteraneenilor pentru peşte în defavoarea cărnii este cunoscută. Italienii mănâncă mai mult peşte decât carne. Ca şi grecii.
Mănâncă multă fasole, mazăre, năut, surse excelente de proteine valoroase, care, dacă sunt combinate cu carne, nu fac rău organismului, cum ar face dacă ar fi combinate cu carbohidraţi (paste, cartofi, orez).

Salate şi brânzeturi

Italienii mănâncă salate în cantităţi industriale. Au un savoir-vivre admirabil, care se vede în mesele bogate, pregătite lent, cu suflet. Sunt binecunoscute brânzeturile lor, dar şi carnea uscată pe care o pregătesc cu lunile de zile. Salamurile uscate sunt acceptate chiar şi de nutriţionişti şi nu-i niciun bai dacă mai scapă la aşa ceva din când în când, atâta vreme cât nu fac abuz.

Vinul roşu, bun pentru organism

După mese, e bine să bei un pahar cu vin, de preferat roşu, pentru că ar face foarte bine la circulaţia sângelui. Plus că are resveratrol, care, se ştie, e un antioxidant puternic.
Nu evita nici carnea slabă, de curcan, de pui, pregătită în moduri simple, delicioase, alături de salate.
Toată esenţa dietei mediteraneene stă în simplitate şi moderaţie.
Deci, sănătate!


Sursa foto: www.simplyrecipes.com