De pus în cămară: pepene verde murat. Cea mai simplă reţetă

1 83281 original jpg jpeg

Dacă v-aţi săturat de murături sau dacă deja cămara vă este plină de gogonele, castraveţi şi gogoşari, atunci vă propunem să încercaţi şi altceva. Pepenele murat are un gust dulce-acrişor şi este ideal lângă o friptură în sezonul rece. Iată o reţetă simplă şi rapidă.

Ingrediente:

- pepeni mici 

- o ţelină cu frunze 

- 2 morcovi 

- 4-5 bucăţi de hrean 

- crenguţe de mărar 

Ingrediente pentru saramură: 

- 1 lungură sare/1L apă 

- o cană de oţet/ 8L de apă 

- boabe de muştar 

- boabe ienibahar 

Citeşte şi: Cum te poţi bucura de fructul verii şi în sezonul rece! Cum prepari cea mai bună dulceaţă de pepene roşu

Mod de preparare :

Spală pepenii şi aşază-i întregi sau tăiaţi jumătăţi în borcan împreună cu rondele de morcov şi bucăţi de hrean, cu tot cu frunze. 

Separat, fierbe amestecul de apă cu sare şi oţet, în raportul menţionat: 1 lingură de sare la 1l de apă şi o cană de de oţet la 8 l de apă.  

Amestecul obţinut se toarnă cât încă este fierbine peste pepeni. Legaţi borcanele cât mai repede cu celofan şi apă sfoară de bucătărie. Lasă borcanele cu pepeni muraţi să se răcească complet, înainte de a le depozita într-un loc răcoros. 

Sursă: reţetepractice.ro / Foto: specialitateacasei.ro