În urma unei cercetări s-a descoperit că 1 din 5 cupluri se gândesc la despărţire,din cauza certurilor legate de bani,petrecerea Crăciunului alături de membrii familiei unuia dintre parteneri şi împărţirea sarcinilor pentru pregătirile de Crăciun. Cel puţin unul dintre cele cinci cupluri admite că apropierea Crăciunului aduce tensiune şi dispute între parteneri.

După intervievarea a peste 2000 de persoane,cercetătorii au ajuns la concluzia că majoritatea cuplurilor se ceartă de cel puţin 4 ori pe zi şi de mai bine de 124 de ori  în toată luna decembrie.

Pentru 23% dintre cupluri,certurile zilnice înrăutăţesc situatia,motiv pentru care decid să petreacă Crăciunul separat. 16% dintre cei care aleg să se separe de partener admit că singurul motiv pentru care au decis să facă acest lucru este acela că vor să evite cumpărăturile de Crăciun pentru partener şi membrii familiei acestuia.

" Pregătirile intense de Crăciun, dorinţa arzăroare de a petrece momente magice alături de cei dragi îi determină pe cei mai mulţi dintre noi să îşi neglijeze partenerul de viaţă, interacţionând mult mai puţin unul cu celălalt",afirmă autorul studiului,Deborah Jeff.

Uneori,comunicarea dintre parteneri poate soluţiona problemele. De asemenea,îndepărtarea de stresul cauzat de pregătirile pentru sărbători pentru a petrece puţin timp alături de partener ajută la consolidarea relaţiei. În fond,menţinerea unei bune relaţii cu membrii familiei este cel mai important lucru. Astfel,te vei bucura din plin alături de cei dragi pe toată durata sărăbătorilor de iarnă.