Albastrul are capacitatea de a reflecta lumina,de aceea dă senzaţia de răcoare. Nimic mai bun în acest anotimp! Iar asociat cu alb,conferă spaţiului luminozitate şi o notă de modenrnitate.

Te invită la visare

Combinaţia albastru-alb te duce imediat cu gândul la vacanţele petrecut în Grecia. Calmul şi liniştea pe care le-ai găsit în insulele acestei ţări te îmbie la visare şi la relaxare totală. Nu ai nevoie decât de o canapea albastră,iar salonul tău are deja un aer de vacanţă. Dacă mai adugi şi o draperie în aceeaşi culoare,decorul este perfect.

O mulţime de posibilităţi

Albastrul are puterea de a crea ambianţe dintre cele mai diverse. În nuanţele tari,este ideal într-o cameră de relaxare. Nuanţele sale subtile sunt propice creativităţii. De aceea,este perfect într-un birou. Iar dacă zugrăveşti doar un perete într-o nuanţă tare,se obţine efectul de mărire vizuală a spaţiului.


Merge bine cu tonuri pământii

Albastrul se potriveşte şi în baie,dar trebuie asortat cu alte nuanţe pentru a-i mai lua din răceală. Poţi obţine acest efect alegând mobilier din lemn şi decoraţiuni în culorile pământului.

Şi lumina?

Albastrul este foarte rece sub lumina unui neon. Pentru a „încălzi” ambianţa este de preferat ilumiantul indirect sau cât mai diafan. Lumânările fac şi ele casă bună cu decorul în nuanţele mării.

Găseşte combinaţia perfectă!

Combinaţia albastru-alb nu va fi niciodată una depăşită. Dar dacă îţi doreşti ceva mai puţin clasic,încearcă variantele următoare:
Albastru – portocaliu energizează.
Albastru-roz are un şarm al vremurilor trecute.
Albastru-gri este o combinaţie contemporană.